VIDEO şi GALERIE FOTO: Rugbiștii veterani ai Vrancei au ”dăruit din inimă” de Moș Nicolae!

0
1213


Cu ceva timp în urmă am scris despre gestul impresionant al veteranilor de la Rugby Old Club Focșani care au donat la Centrul de Transfuzii Sanguine Focșani sânge pentru viață. Împlicați profund, după cum se vede, în viața comunității vrâncene, pe care au reprezentat-o ani mulți ca jucători de rugby, ca o adevărată echipă, veteranii sportului cu balonul oval au fost, ieri, în rol de Moș Nicolae! După ce s-au sfătuit cu părintele Teo Paraschiv – el însuși mare iubitor de sport, fiind spectator la meciurile de handbal ale CSM Focșani 2007 – rugbiștii au aflat care familie din Suraia este mai în nevoi, acum, în prag de iarnă. Și au mers acolo!

La familia Alexe. 16 suflete care trăiesc în două cămăruțe. Suficient de necăjită pentru a avea mare trebuință de alimente și alte bunuri pentru traiul de fiecare zi. Cum a fost, mi-a spus Florin Topală, membru fondator al Rugby Old Club Focșani, comunicatorul grupării și jucător de bază al echipei: „Donarea de sânge din 21 noiembrie ne-a adus bonuri valorice de circa 900 de lei. Am mai contribuit și noi și am adunat o sumă suficientă pentru a putea cumpăra alimente și îmbrăcăminte, cu care am umplut câte o șacoșă de Moș Nicolae pentru fiecare membru al familiei. Iar colegul nostru Cătălin Găucan le-a oferit ca dar de această mare sărbătoare o icoană a Sfântului Nicolae. Pentru noi toți a fost, ieri, la Suraia, un adevărat eveniment, care ne-a emoționat pentru că am reușit să aducem bucurie unei familii care nu prea a avut parte de bucurii până acum! Iar emoția noastră a fost exprimată cel mai bine de nodul din gât și tremurul din glasul lui Cătălin Găucan atunci când a oferit icoana! Îi mulțumim și părintelui Teo Paraschiv pentru că ne-a facilitat întâlnirea cu numeroasa familie Alexe ca și posibilitatea să dăruim din inimă, dar și să primim lumina bucuriei din privirile unor copii aflați în nevoi!”
Înainte de a încheia anul, rugbiștii veterani ai Vrancei, care pregătesc plecarea în Italia în iunie 2018, vor mai avea o întâlnire sportivă: un triunghiular, duminică, 10 decembrie, cu participarea echipei gazdă, a Rugby Old Club Focșani, și a formației din Bîrlad.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here