VIDEO şi GALERIE FOTO: Focșaniul a fost luminat pentru sărbătorile de iarnă. Primarul Misăilă a fost mesagerul lui Moș Nicolae în școli, grădinițe și creșe

0
3311


Orășelul Copiilor din Focșani și Târgul de Crăciun au fost inaugurate, aseară, la ora 18.00, când au fost aprinse și luminițele specifice sărbătorilor de iarnă. În Piața Unirii din Focșani au loc manifestări până pe 26 decembrie, sub denumirea „Vrancea Dalbă”. Printr-o apăsare magică de buton, primarul Cristi Misăilă, ajutat de un copil, a aprins plasa de lumini și bradul de Crăciun, care vor fi în perioada următoare principalul punct de atracție al orașului. „Așteptăm cu toții, cu nerăbdare, să deschidem oficial Târgul de Crăciun și Orășelul Copiilor. Vreau să urez încă o dată la mulți ani celor care azi își serbează ziua onomastică și să le doresc sănătate multă și multă fericire și să aveți cu toții parte de multă fericire. Noi, administrația locală, încercăm să facem, din an în an, acest eveniment tot mai frumos, să apreciem ceea ce dumneavoastră ne solicitați de fiecare dată și iată că, azi, a venit momentul să dăm drumul luminilor care ne vor încânta pe perioada sărbătorilor de iarnă. La mulți ani tuturor”, le-a urat primarul Cristi Misăilă focșănenilor.
    Sutele de copii prezenți la deschiderea Orășelului Copiilor au primit cadouri din partea municipalității. Odată cu deschiderea oficială a Orășelului copiilor și a Târgului de crăciun au fost aprinse și luminile de sărbători în întreg orașul. Lângă bradul de Crăciun a fost amplasată o scenă unde au loc spectacole pentru copii, la fel cum s-a întâmplat în ultimii ani. În cadrul manifestării „Vrancea Dalbă” este organizată caravana lui Moș Crăciun cu personajele magice din Èšara lui Moș Crăciun, care, ieri, între orele 11.00-12.00, a putut fi văzută pe trasul Piața Unirii, Bd. Unirii, B. București, str. 1 Decembrie,  Bd. Brăilei, str. Bucegi, str. Cuza Vodă, str. Republicii, Bd. Unirii, cu oprire în Piața Unirii. Înainte de deschiderea oficială a avut loc și un spectacol de dans cu personajele de iarnă, care au prezentat „Povestea lui Moș Crăciun”. De la ora 16.00 a debutat Concursul Județean al Datinilor și al Obiceiurilor de Iarnă pentru Elevi, eveniment ce a avut loc pe scena amplasată în Piața Unirii. Tot acolo au cântat, aseară, Alegretto, Nicola și Ducu Bertzi. Manifestările „Vrancea Dalbă” vor continua, sâmbătă, cu Festivalul Național al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, eveniment care va avea loc la Sala Balada din Focșani.
       Caravana lui Moș Crăciun cu personajele magice revine în Piața Unirii în zilele de 16 și 17 decembrie, dar și în perioada 21-26 decembrie. De asemenea, va avea loc un spectacol interactiv pentru copii cu personajele magice din Èšara lui Moș Crăciun. Vrâncenii prezenți în Piața Unirii vor fi colindați de Marius Ciprian Pop și Paula Seling, pe 16 decembrie, și de Mariana Anghel, pe 17 decembrie.

     Pe data de 21 decembrie, va susține un recital extraordinar Ștefan Hrușcă, iar pe data de 22 decembrie vor urca pe scenă Elianne și Robert Târnăveanu. Spectacolele de colinde vor continua, zilnic, și în perioada 23-26 decembrie, pe scenă urmând să urce artiști renumiți care vor cânta cele mai frumoase colinde. Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Taraful „Crai Nou”, Mircea Vintilă, Daniel Lazăr & Band și Fuego sunt artiștii care vor urca pe scena amplasată în Piața Unirii.
    Zona centrală a orașului a fost transformată într-un adevărat univers de sărbători. În cadrul Târgului de Crăciun puteți cumpăra de la căsuțele din lemn amenajate de jur-împrejurul Pieței, obiecte tradiționale, dar și bunătăți specifice acestei perioade. Tot în cadrul acestui eveniment va funcționa și un patinoar care are o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați și la care focșănenii vor avea asigurat accesul liber, grație unei inițiative a Primăriei municipiului Focșani.

Pachete cu dulciuri pentru copii

    Așa cum i-au obișnuit pe copii în ultimii ani, organizatorii au oferit o serie de surprize în special celor mici, dar nu numai. La deschiderea Orășelului Copiilor au fost oferite 400 pachete cu dulciuri pentru copiii prezenți în Piața Unirii. Tot ieri, primarul Cristi Misăilă a oferit 3550 pachete cu dulciuri pentru copiii de clasa 0, din grădinițe, creșe, leagăne și fundații cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. „Peste 3500 de copii din creșe, grădinițe și grupe pregătitoare ale școlilor focșănene au primit ieri și astăzi dulciuri de la mesagerul lui Moș Nicolae, în persoana Primarului Cristi Misăilă. Cu fețe pline de lumină și chiote de bucurie, copiii au fost încântați să afle direct de la Primarul Minicipiului nostru despre deschiderea Orășelului Copiilor și au promis că vor fi prezenți cu părinți și bunici în Piața Unirii, la ora 18.00. Cu siguranță bucuria tuturor copiilor care au primit dulciuri în aceste două zile, acompaniată diseară de luminițele din oraș, ne vor face să privim prin ochi de copil, cu simplitatea, candoarea și curățenia sufletului copilăriei sărbătorile care vin”, se arăta miercuri într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Focșani.

    Sunt pregătite 400 pachete cu dulciuri pentru colindătorii care vor veni la administrația locală. De asemenea, ca în fiecare an, vor fi oferite pachete cu produse alimentare pentru familiile nevoiașe. Pachetele vor fi pregătite în baza listelor de la Direcția de Asistență Socială și Medicină Școlară. Autoritățile au estimat că 400 de familii care vor primi pachete alimentare de câte 50 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here