Sfaturi de la polițiști pentru a nu fi înșelați atunci când faceți cumpărături

0
516


În această perioadă, în care cei mai mulți comercianți oferă reduceri la numeroase produse, polițiștii vrânceni vă oferă câteva sfaturi pentru a vă bucura pe deplin de bunurile achiziționate.

La cumpărăturile în magazine:
– Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!
– Când achitați cumpărăturile, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora!
– Tastați codul PIN cu discreție atunci când efectuați plata cu cardul pentru a nu fi observat de cei din jur!
– Furturile din buzunare și genți se comit în special în locurile aglomerate.
– Dacă sunteți împins în astfel de locuri, verificați-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteți victima unei înscenări a unui hoț!

La cumpărăturile on-line:
– Nu furnizați codul numeric personal, seria și numărul de buletin, de la pașaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informații!
– Documentați-vă înainte de a participa la licitațiile prin internet, cu privire la obligațiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar și cu privire la obligațiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitați pentru un produs.
– Examinați feedback-ul vânzătorului, oferit de alți cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacționare, nu cumpărați de la el.
– Nu oferiți informațiile de pe card, dacă site-ul nu foloșeste o conexiune securizată și dacă reputația acestuia este îndoielnică.
– Verificați în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiți, pentru a observa dacă nu cumva este diferit față de site-ul original. Accesați direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail!

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here