Primăria reia concursul pentru realizarea unui Logo reprezentativ al Focșaniului

0
430


Primăria Focșani va relua concursul pentru realizarea unui Logo reprezentativ al municipiului după ce membrii juriului nu au selectat niciun proiect. Jurizarea a avut loc luni, 5 decembrie. Primăria municipiului a anunțat, printr-un comunicat că, în urma analizării proiectelor, „niciunul nu îndeplinește cumulativ toate criteriile de înscriere și participare la concurs”. Drept pentru care, s-a hotărât, cu unanimitate de voturi reluarea concursului începând cu luna ianuarie 2018. Proiectele vor putea fi depuse în perioada 1-31 ianuarie, iar în perioada 1-4 februarie vor fi verificate dacă se respectă condițiile de înscriere. Ulterior, în perioada 5-15 februarie, lucrările vor fi postate pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Focșani. Jurizarea va avea loc în data de 16 februarie iar câștigătorul va fi anunțat în data de 17 februarie.
    Surse oficiale ne-au spus că multe dintre proiectele prezentate nu au respectat condițiile de participare, cum ar cea privind rezoluția sau formatul fișierului. Iar cele care respectau aceste criterii nu au fost considerate reprezentative pentru municipiu sau nu erau funcționale. Din acest motiv, reprezentanții Primăriei le recomandă celor care să încrie lucrări în acest concurs să fie atenți la regulile și criteriile prevăzute în Regulamentul de organizare al acestei competiții, care poate fi accesat la adresa http://www.focsani.info/fisiere/stiri/Regulament_LOGO_-_Municipiul_Foc%C8%99ani.pdf.
    Punctajul lucrărilor va fi, în proporție de 75%, din partea unui juriu profesionist – desemnat de către primarul Municipiului Focșani și, în proporție de 25% de votul publicului – pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Focșani. Concursul a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Focșani nr. 364/26.09.2017 și va avea ca premiu, pentru lucrarea câștigătoare, suma de 10.000 lei, brut, suma reprezentând cesionarea exclusivă a drepturilor de autor, nelimitată în timp și spațiu, pe orice suport material și în toate modurile, în favoarea municipiului Focșani. Lucrarea câștigătoare trebuie să aibă un concept original, specific, să ia în considerare elementele de tradiție istorică și culturală a orașului, cu elemente care să aibă în vedere tendințele actuale, să fie ușor de identificat, să poată fi imprimată pe suprafețe mici fără a pierde din detaliile esențiale.
    Trebuie menționat că, potrivit Regulamentului, poate participa la acest concurs orice persoană care „nu este salariat și/sau colaborator al Organizatorului sau soț/soție, rudă sau afin până la gradul IV al persoanelor care, au participat și participă la inițierea și derularea prezentului concurs din partea organizatorului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here