„Marea Unire prin ochi și suflet de copil“ la Școala Ștefan cel Mare Focșani

0
658


La Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Focșani a avut loc un spectacol dedicat Zilei Naționale a României, desfășurat în incinta sălii multimedia. Activitatea a făcut parte dintr-un proiect mai mare, intitulat „Marea Unire prin ochi și suflet de copil” și a fost pregătită de biblioteca școlii, reprezentată de Elena Blănaru, de comisia metodică a claselor a IV-a, din care fac parte profesorii pentru învățământ primar Gina Călugăru, Stănica Dragu, Anghelina Golomoz, Sonia Opaiț, Tanța Vasilica, și comisia metodică „Om și societate”, reprezentată de profesor Nicoleta Căinap.
Spectacolul a cuprins momente poetice inclusiv din creațiile copiilor, interpretări de cântece, prezentarea unor povestiri istorice și mărturii ale momentului 1 Decembrie 1918 și prezentarea unui power-point despre eveniment. Conform datelor furnizate de profesoara Nicoleta Căinap, la spectacol au fost invitați colegii mai mici de la clasele a II-a și a III-a, care s-au îmbrăcat în ii și haine naționale.

În cadrul proiectului au mai avut loc activități de informare și documentare la clase prin realizarea unor desene dedicate momentului, reunite în cadrul unei expoziții tematice, precum și a unor panouri cu materiale istorice și foto-documente dedicate Marii Uniri. Elevii de gimnaziu au marcat momentul prin activități în cadrul orelor de istorie și prin ținută, care a cuprins ia națională, alături de ei fiind și profesorii școlii. Proiectul și activitățile desfășurate se doresc a fi începutul manifestărilor dedicate Centenarului Unirii, care se vor derula pe parcursul anului următor la nivelul unității de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here