„Schimb de urări“ în franceză la Şcoala Gimnazială Milcovul

0
413


Åžcoala Gimnazială Milcovul a încheiat proiectul european eTwinning „Schimb de urări” (Échange de voeux), ca parteneră alături de alte școli europene din Italia, Spania, Grecia și Turcia. Proiectul s-a adresat elevilor cu  vârstă între 7 și 12 ani și a urmărit: dezvoltarea competenței de comunicare în limba franceză, crearea de legături de prietenie între elevi de naționalități diferite, cunoașterea altor culturi europene, dar și dezvoltarea competențelor sociale și civice.
eTwinning oferă personalului didactic ce activează în școlile din țările europene participante o platformă de comunicare, colaborare, demarare de proiecte și schimb de informații. Pe scurt, un spațiu în care să simtă că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educațională din Europa. Din dorința de a motiva elevii să-și exerseze cunoștințele de limbă franceză, doamna profesoară Mariana Åžerban a aderat la acest proiect și a coordonat activitatea celor 54 de elevi implicați. Åži astfel, primul certificat de calitate eTwinning a poposit în Åžcoala Gimnazială Milcovul.
În anul școlar 2017-2018, iubitorii de limbă franceză ai Åžcolii Milcovul au demarat alte două proiecte eTwinning- «CRÄ‚CIUNUL ÎMPREUNĂ» (NOËL ENSEMBLE) și «PRIETENI SINCERI» (FRANC-AMIS).

Profesor Mariana Șerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here