GALERIE FOTO: Manualul digital, promovat în școli din Vrancea

0
1060


Ionuț Popa, licențiat și doctor în geografie, unul dintre autorii manualului de Geografie pentru clasa a V-a de la Editura Art, aprobat de Ministerul Educației Naționale, a participat alături de inspectorul școlar de geografie Vasile Ovidiu Allen la un proiect de promovare a educației digitale prin utilizarea manualului digital. 
Conform datelor furnizate de inspectorul școlar de geografie Vasile Ovidiu Allen, pentru a implementa acest proiect s-au ales pentru început patru unități școlare din județ. Astfel, a avut loc o întâlnire cu elevii din clasa a V-a de la Åžcoala Gimnazială Alexandru Vlahuță Gugești, care au fost foarte entuziasmați, apoi cu elevii a două clase de a V-a de la Åžcoala Ion Basgan Focșani, urmând întâlnirea cu elevii a două clase de a V-a de la Åžcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani. Ultima întâlnire a fost programată cu elevii a patru clase de a V-a, care a avut loc în sala de festivități a Åžcolii Gimnaziale Åžtefan cel Mare Focșani.
Din informațiile oferite de inspectorul de geografie, în toate aceste întâlniri elevilor li s-au prezentat modalități de utilizare a diferitelor aplicații multimedia din cuprinsul respectivului manual. Elevii au fost interesați să știe despre „cum se face” un manual școlar ori cât durează realizarea lui. La sfârșit, elevii au primit autografe din partea autorului.
„Mulțumiri speciale adresăm conducerii ISJ Vrancea (…) și în egală măsură conducerilor unităților școlare care ne-au fost gazdă pentru tot sprijinul acordat atât logistic cât și organizatoric – Åžcoala Gimnazială Alexandru Vlahuță din Gugești alături de directorul Violeta Anca Grecu, Åžcoala Gimnazială Ion Basgan – director Alina Dima și profesorul de geografie Nicoleta Ion, Åžcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu – director Petrică Moraru și profesorul de geografie Daniela Mihaela Ionescu, Åžcoala Gimnazială Åžtefan cel Mare – director Maria Pătrașcu și profesorul de geografie Cerasela Stănescu. În speranța că a fost o acțiune cu un feedback pozitiv în rândul elevilor și al cadrelor didactice, ne dorim ca pe viitor să extindem acest proiect incluzând alte unități școlare, atât din mediul urban dar și din mediul rural”, a transmis inspectorul Vasile Ovidiu Allen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here