Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Elevii Școlii Nicolae Iorga Focșani au donat fructe și legume colegilor de la CSEI Elena Doamna și bunicilor din Centrul de bătrâni


Campania „Săptămâna fructelor și legumelor donate” se desfășoară în fiecare an în luna noiembrie, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), în parteneriat cu Ministerul Educației.
    Anul acesta, la Școala Gimnazială Nicolae Iorga Focșani, campania a debutat pe 15 noiembrie, când elevii clasei a VI-a A au donat fructe și legume elevilor instituționalizați din clasele a VI-a A, B și clasa I, cu ocazia vizitei la CSEI Elena Doamna Focșani. Voluntarii, însoțiți de doamnele profesor Ioana Sîrbu și Marlena Boldeanu, au fost așteptați cu mare drag de beneficiari, alături de care au desenat și au socializat, plecând cu promisiunea că vor reveni și în preajma sărbătorilor de iarnă pentru a le oferi prietenie și sprijin.
    Și prichindeii clasei pregătitoare B, coordonați de doamna învățătoare Mihaela Axente, au învățat ce înseamnă să dăruiești din suflet, printr-o vizită la clasa a III-a B, tot din cadrul aceleiași instituții, CSEI Elena Doamna, Focșani. Aceștia au recitat poezii și au aflat bucuria de a avea prieteni noi.
    Voluntarii claselor pregătitore B, I B, a II-a A, a IV-a A, a V-a B, a VI-a B, a VII-a B și a VIII-a A, coordonați de profesorii Nicoleta Angheluță, Crăița Alexandrescu, Elena Slovoiu, Liliana Nițu, Ecaterina Galoiu, Nicoleta Dănilă și Adriana Măciucă, au donat fructe și legume Căminului pentru persoane vârstnice Focșani. Elevii corului Diatonic al Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga, coordonați de profesorul de muzică, Andreea Trifan, au pregătit bunicuților un program artistic compus din melodii populare, care să le reamintească de tinerețe: „Trandafir de la Moldova”, „Cântă cucul bată-l vina”, „Aseară ți-am luat basma”, „La oglindă”, dar au și dansat alături de bătrâni, invitându-i la o horă pe melodia „Leliță Ioană”. Programul a continuat cu diverse jocuri, prin care voluntarii și bătrânii s-au prezentat sau au vorbit despre „O amintire plăcută din tinerețe”, așa cum s-a numit unul dintre jocuri. Atât elevii cât și cadrele didactice au petrecut clipe încărcate de sensibilitate alături de gazdele emoționate, în ale căror priviri și îmbrățișări, mulți dintre ei și-au regăsit bunicii. Iar bătrânii, la rândul lor, și-au adus aminte cu nostalgie de tinerețe, de proprii copii și nepoți și s-au bucurat enorm de vizita elevilor. Cu lacrimi în ochi, dar cu sufletul plin de bucurie, copiii au promis că vor reveni și vor continua să îi viziteze pe acești oameni dragi, calzi și blânzi.
    Activitatea de voluntariat a continuat cu clasele a VI-a C și a VIII-a C, coordonați de profesorii Camelia Stoinescu, Cristina Chiriță și Mărioara Georgescu, care au donat fructe și legume Modulului familial Johnny England III, din Focșani.
    Elevii noștri au dovedit încă o dată că puterea lor de a aduce bucurie și de a-i face pe alții fericiți provine încă din copilărie și din educația primită în familie.

Coordonator școlar SNAC, prof. Viorica Dumitrașcu

    În concluzie, gestul de a dărui cu sinceritate, din puținul pe care îl au familiile elevilor voluntari, a fost răsplătit cu bucurie, sensibilitate, afecțiune și prețuire din partea copiilor și vârstnicilor. Cu siguranță vom reveni și cu alte ocazii acolo unde este nevoie de noi, acolo unde este suferință și singurătate, acolo unde vrem să aducem bucurie și zâmbet. Ne bucură, de asemenea, implicarea cât mai multor elevi, de la an la an, a cât mai multor cadre didactice și a cât mai multor părinți. Îi mulțumim pe această cale doamnei director Trandafir Daniela, cadrelor didactice de la CSEI Elena Doamna Focșani, specialiștilor de la Căminul pentru persoane vârstnice Focșani și tuturor celor care ne-au fost alături și ne-au susținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?