Senatorul Dumitrescu s-a întâlnit cu ambasadorul Turciei

0
1458


Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei de politică externă din Senat, a avut, marți, o întrevedere cu ES domnul Osman Koray Ertaș, ambasadorul Turciei în România. În cadrul acestei întâlniri, au fost abordate tematici legate de relațiile bilaterale dintre România și Turcia, la nivel parlamentar, cu accent pe cooperarea bilaterală româno-turcă, pe cooperarea trilaterală româno-turcă-polonă și între grupurile parlamentare de prietenie existente în Parlamentul României și în Marea Adunare Națională a Turciei.
Ambele părți au subliniat importanța proiectelor de cooperare economică româno-turce aflate în curs de desfășurare, precum și necesitatea identificării de noi posibilități de valorificare a relațiilor de prietenie tradiționale și a confluențelor istorice și culturale. „Împreună am trecut în revistă evoluțiile din zonele Orientului Mijlociu și Mării Negre, exprimând acordul că un obiectiv prioritar comun, care unește toate statele din zonă, este crearea unui climat de stabilitate și combaterea fermă a tuturor amenințărilor față de mediul de securitate regional. În acest context, ambasadorul Turciei a evidențiat angajamentul ferm al Turciei ca partener în NATO, pentru menținerea păcii în regiunea Mării Negre”, a precizat senatorul Cristian Dumitrescu.
Totodată, interlocutorii au reafirmat dorința de a consolida cooperarea și susținerea reciprocă în cadrul organizațiilor internaționale la care sunt parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here