Noi reglementări pentru circulația rutieră din Focșani: treceri de pietoni supraînălțate, sistem luminos, echipaje mixte Poliție Locală-Poliție Rutieră

0
5617


    Poliția Locală și cea Rutieră vor relua colaborarea prin formarea de echipaje mixte care să urmească aplicarea și respectarea regulilor de circulație în Focșani. Această propunere a fost discutată vineri la ședința ordinară a Comisiei pentru Siguranța Circulației în Municipiul Focșani, care a avut loc la sediul Primăriei. Întâlnirea a fost convocată de primarul Cristi Misăilă și a avut mai multe subiecte pe ordinea de zi, de la locurile de parcare din zonele aglomerate, fluidizarea circulației la orele de vârf, principii de siguranța circulației, îmbunătățiri ce pot fi aduse traficului actual de vehicule și pietoni.
    În cadrul ședinței s-a decis alcătuirea unei echipe care să analizeze măsura în care impunerea de sensuri unice pe anumite străzi ar facilita un trafic de mașini și pietonal mai cursiv. În același timp, s-a propus reluarea colaborării între Poliția Locală și cea Rutieră, în sensul alcătuirii de echipaje mixte pentru urmărirea aplicării și respectării regulilor de circulație, așa încât siguranța să fie prioritară pentru toți participanții la trafic. „Membrii Comisiei au discutat pe larg problematica sensurilor giratorii, măsuri de degajare a circulației în anumite intervale de timp din zi și oportunitatea păstrării sau desființării acestora, în condițiile de trafic din ce în ce mai greu în municipiul nostru, luând în considerare și concluziile studiului de trafic furnizat de către experți Primăriei. Un punct important l-a constituit inventarierea trecerilor de pietoni, în sensul eficientizării și a dispunerii conform necesităților de trafic pietonal și al mașinilor. Discuțiile au luat în calcul dotarea zonelor de traversare a străzii cu sistem luminos pe bază de leduri intermitente pentru evidențiere. De asemenea, s-a dezbătut oportunitatea supraînălțării trecerilor de pietoni acolo unde traficul ar impune-o pentru siguranța pietonilor, sau instalarea de sisteme de calmare a traficului, în zonele unde acestea nu sunt prezente încă. Primarul Cristi Misăilă a subliniat că dorește să fie de față la montarea sistemelor de calmare, pentru a se asigura că toți parametrii de instalare sunt asigurați, evitându-se înlocuirea frecventă a acestora, datorită nerespectării condițiilor tehnice impuse”, au precizat reprezentanții Primăriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here