Percheziţii într-un dosar de trafic de droguri. Anchetatorii au găsit canabis, ecstasy şi bani; şase persoane au fost arestate

0
4995


Åžase persoane au ajuns aseară la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă, într-un dosar de trafic și consum de droguri. Propunerile de arestare au fost făcute de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, după o acțiune care a început miercuri după-amiază și s-a încheiat joi dimineață.
    Potrivit unor surse, după o tranzacție făcută miercuri după-amiază, în timpul căreia s-au vândut aproximativ 30 de grame de canabis, polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, coordonați de un procuror din cadrul DIICOT, au descins în mai multe locații din Focșani, dar și din județ. Oamenii legii nu s-au întors cu mâinile goale de la percheziții, ci cu o cantitate însemnată de canabis, aproximativ 300 de grame, după cum am aflat pe surse. De asemenea, au mai fost găsite mai multe plante de canabis, dar și pastile de ecstasy, un drog mai rar întâlnit, cel puțin la nivelul județului Vrancea. De asemenea, anchetatorii au mai ridicat o sumă destul de mare de bani, fiind vorba de câteva mii de lei, dar și telefoane mobile. Suspecții ar fi înființat inițial o cultură de canabis în localitatea Bordeasca Veche, comuna Tătăranu, la locuința bunicii unuia dintre ei, iar când plantele au ajuns la maturitate, au început să le consume, dar și să le valorifice contra unor sume de bani. Sursele noastre ne-au spus că tinerii și-ar fi început activitatea infracțională anul acesta.
    După percheziții, mai multe persoane au ajuns la sediul DIICOT pentru a fi audiate. Împotriva a șase dintre ele au fost emise ordonanțe de reținere, iar aseară au ajuns la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă. Aseară, pe numele celor șase tineri au fost emise mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile. Soluția magistraților de la Tribunalul Vrancea poate fi contestată, caz în care dosarul va ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Galați. „(…) admite propunerea formulata de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea si in consecința: Dispune arestarea preventivă a inculpaților: – M(…) L. cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, in vederea consumului propriu (…); – E(…) A. cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, in vederea consumului propriu (…); – B(…) L., cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, in vederea consumului propriu (…); – O(…) R., cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, in vederea consumului propriu (…); – B(…) D., cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, in vederea consumului propriu (…); – S(…) D., cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc, in vederea consumului propriu (…) pe o perioada de câte 30 zile pentru fiecare, începând cu 17.11.2017 până la 16.12.2017, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților. (…) Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi 16.11.2017, ora 19.20”, este decizia magistraților de la Tribunalul Vrancea
Persoanele din dosar au vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, iar cel puțin unul dintre inculpați nu este la prima abatere. Potrivit unor surse, unul dintre ei a mai fost condamnat la începutul acestui an, de magistrații Judecătoriei Focșani, pentru lovire sau alte violențe și furt calificat.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here