Pieton accidentat după ce a traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure

0
570


La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 17.26, o femeie, de 24 de ani, din comuna Spulber, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 D, pe  raza comunei Bolotești, a acroșat un pieton, de 47 de ani, din comuna Vrîncioaia, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului. În cauză a fost întocmit dosar penal.      

Atenție pietoni!
Polițiștii vrânceni vă reamintesc câteva recomandări de care trebuie să țineți cont în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime:
– Nu vă angajați în traversarea străzii în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații;
 – Circulați numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;
– Traversați drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colțul străzilor, după ce v-ați asigurat că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul;
– Respectați culorile semaforului electric;
– Fiți responsabili întotdeauna când traversați strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe și asupra celorlalți participanți la trafic!

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here