Karl Lagerfeld, criticat pentru o declarație controversată despre migranții din Germania

0
273


Mai multe sute de telespectatori au semnalat organismului de supraveghere a audiovizualului francez (CSA) o secvență dintr-o emisiune a canalului C8 în care creatorul de modă Karl Lagerfeld îi califică pe migranți drept „dușmani” ai evreilor în Germania, a anunțat luni Consiliul superior al audiovizualului, relatează AFP.
Criticând sâmbătă seară politica privind migrația a cancelarului Angela Merkel, directorul artistic de la Chanel a declarat că „nu se poate, chiar dacă asta se petrece la decenii distanță, să ucizi milioane de evrei, iar apoi să lași să vină milioane dintre cei mai mari dușmani ai lor”. „Voi spune un lucru oribil”, a avertizat cu câteva secunde înainte creatorul de modă german, cunoscut pentru faptul că îi place să provoace.
Karl Lagerfeld a subliniat că Franța, „țara drepturilor omului”, a primit „10.000 sau 20.000 de migranți”. Angela Merkel, „care are deja milioane și milioane, care sunt bine integrați, care muncesc (…), n-are de ce să se plângă de un milion în plus, pentru a-și crea o imagine încântătoare, după cea de mamă vitregă care i-a fost atribuită în timpul crizei din Grecia”, a declarat el pe canalul grupului Canal+, la emisiunea prezentată de Thierry Ardisson.
Consiliul superior al audiovizualului, sesizat deja de mai multe ori în privința emisiunii lui Thierry Ardisson, a precizat că va studia secvența pentru a stabili dacă trebuie luate măsuri. În 2011, creatorul de modă britanic John Galliano a fost concediat de Dior și a căzut în dizgrație după ce a proferat, beat fiind, injurii antisemite într-o cafenea pariziană, pentru care și-a cerut mai târziu scuze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here