Expoziție de lucrări în tehnica quilling, realizată de tinerii de la Centrul „Sfânta Maria”

0
668


Tinerii de la Centrul „Sf. Maria” din Golești, structură aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, își expun zilele acestea lucrările la sediul Primăriei Golești. Pentru această expoziție, tinerii au lucrat intens în ultimele săptămâni, pregătind adevărate opere de artă realizate în tehnica quilling, tehnică prin care se obțin obiecte de artă prin răsucirea hârtiei și lipirea acesteia, obținând astfel modele decorative speciale. Åžeful Centrului „Sfânta Maria”  Golești, Sorin Atomulesei, în colaborare cu Primăria comunei Golești, au oferit acestor tineri posibilitatea de promovare, ei remarcându-se astfel în cadrul comunității prin realizările în domneniul atelierelor de creație.
Coordonatorul acestui proiect, psihologul Alina Badiu, se ocupă direct de aceste programe de terapie ocupațională, implicându-se în toate activitățile alături de beneficiarii aflați în centru. Realizarea unui tablou folosind această tehnică implică multă muncă, răbdare și creativitate. „Programul de terapie ocupatională a fost implemetat în Centrul „Sfânta Maria” de mai bine de șase ani, iar rezultatele nu au întârziat să apară, culorile vesele și optimiste din tablourile acestora cucerind pe loc privitorii. Scopul acestor activități vizează menținerea și dezvoltarea îndemânării, precum și motivarea tinerilor către performanță”, a transmis Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea.
Colecția de tablouri va rămâne expusă la intrarea în Primăria Golești pentru încă o săptămână, putând fi astfel admirată de toți cei interesați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here