GALERIE FOTO: Distincţii şi premii pentru cei aproximativ 400 de elevi înscrişi la Festivalul-Concurs „Maica Domnului – Împărăteasa Cerului şi a Pământului”

0
971


Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, sâmbătă, 4 noiembrie 2017, la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focșani, a avut loc cea de a VIII-a ediție a Festivalului-Concurs Interjudețean Maica Domnului – Împărăteasa Cerului și a Pământului. Evenimentul a fost organizat de Centrul de zi „Dănuț” al Parohiei vrâncene Broșteni I – Pitulușa, în contextul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.
    Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: Creație literară – proză și poezie; Arte plastice – pictură și grafică; Muzică psaltică, patriotică și pricesne. Fiecare secțiune a fost jurizată de profesori de specialitate, precum Prof. Virginia Hossu, Prof. Åžtefana Popa, Prof. Eleonora Pătrășcanu, Prof. Jana Å¢igăeru, Prof. Odetta Irimia, Prof. Cornelia Topală, Prof. Melania Pătrășcanu – inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Din partea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au fost prezenți: Dl Dragoș-Mihail Olteanu – consilier eparhial la Sectorul Comunicații Media, și Pr. Eduard-Daniel Bran – protoiereu al Protopopiatului Focșani I.
    Pentru primele două secțiuni, elevii participanți din județele Bacău, Buzău și Vrancea au trimis spre jurizare lucrări foarte frumoase, pregătite sub supravegherea atentă a profesorilor și preoților coordonatori. În foaierul Ateneului, vizitatorii au putut admira o expoziție de icoane, realizate de copiii înscriși la secțiunea Arte plastice.
    Grupul Vocal „Angels” al Centrului de zi „Dănuț” a deschis festivalul cu un scurt concert. În continuare, elevi de la școlile participante, constituiți în grupuri corale, dar și individual, au concurat la secțiunea Muzică, prin interpretarea a două cântări religioase și a unei piese patriotice. Spectacolul a fost întregit de programul muzical susținut de Corul mixt „Milcovia” al comunei Broșteni.
    La final, cei aproximativ 400 de elevi înscriși la cele trei secțiuni ale concursului au primit distincții și premii (diplome, medalii, trofee, cărți și iconițe), cu sprijinul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, precum și prin amabilitatea mai multor sponsori, care apreciază activitatea Centrului de zi „Dănuț”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here