Primarul Armencea semnează luni contractul de finanțare pentru modernizarea Cartierului Adjud Nord

0
4358


Primarul municipiuului Adjud, Constantin Armencea, a anunțat că va semna, luni, contractul de finanțare pentru proiectul „modernizare infrastructură stradală Cartier Adjud Nord, Municipiul Adjud-etapa I”, în valoare de aproape 5,5 milioane de lei. Practic, proiectul vizează reabilitarea și modernizarea mai multor străduțe din acest cartier, străzi ce au o lungime totală de peste 6 kilometri. 
    De reținut că Primăria Adjud a primit finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în valoare totală de aproximativ 15 milioane de lei.
Cea mai mare parte din această sumă, peste 9 milioane de lei, va merge pentru efectuarea unor lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu la unități școlare din oraș. Este vorba de proiectele: Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Colegiul  Național „Emil Botta”, Municipiul Adjud, județul Vrancea-965,771.18 lei; Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” -1,337,135.25 lei; Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Åžcoala gimnazială „Angela Gheorghiu” – 475,357.21 lei; Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Åžcoala gimnazială „Mareșal Alexandru Averescu” – 895,241.53 lei; Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Åžcoala gimnazială „Mihail Armencea” – 482,938.66 lei; Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Åžcoala gimnazială „Principele Radu” – 477,433.59     lei; Reabilitare clădire Grădinița cu program prelungit nr.4, Municipiul Adjud, județul Vrancea în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare și autorizației ISU -4,815,405.21 lei.
    Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a precizat că și la aceste proiecte va semna contractele de finanțare în următoarele două săptămâni. Edilul a ținut să îi mulțumească președintelui Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan pentru alocarea acestor sume prin PNDL. „Vreau să îi mulțumesc președintelui Marian Oprișan perntru sprijinul acordat nouă, pentru demersurile făcute pentru aprobarea acestor proiecte vitale pentru comunitatea noastră. Majoritatea sunt proiecte pentru efectuarea unor lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu la unități școlare din oraș, care nu sunt autorizate ISU pentru că nu corespund prevederilor legale în vigoare”, a precizat primarul Constantin Armencea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here