Compania de Utilități Publice SA Focșani, a scos la licitație mai multe contracte de proiectare și construirea unor sisteme de aducțiune cu apă. Este vorba de contractul privind proiectarea și executarea sistemului zonal de alimentare cu apă și canalizare în gruparea Panciu și UAT Mărășești. Lucrările constau în: Extindere conductă aducțiune Haret – 7.127 m; Reabilitare rețea de distribuție apă -7.856 m (inclusiv branșamentele aferente); Extindere rețea de distribuție apă – 5.226 m (inclusiv branșamentele aferente); Reabilitare rețea de canalizare – 1.378 m (inclusiv racordurile aferente); Extindere rețea de canalizare – 14.176 m (inclusiv racordurile aferente); Extinderea trei stații de pompare ape uzate și extindere rețele de refulare, în lungime de 581 m. Valoarea estimată a acestui contract, fără TVA, este estimată la aproape 51 de milioane de lei.
Un alt contract scos la licitație este cel privind realizarea de rețele de apă și canalizare în gruparea Odobești. Lucrările vor fi realizate în localitățile Odobești, Bolotești și Jariștea și constau în realizarea a peste 29 de kilometri de rețele de canalizare, inclusiv racorduri, construirea a 12 stații de pompare apă uzată, construirea a aproape 12 kilometri de conducte de refulare, dar și construirea a peste 10 kilometri de rețele de distribuție a apei. Valoarea lucrărilor este estimată la peste 59 milioane de lei.
De asemenea, CUP a mai scos la licitație un contract complex care prevede realizarea unui sistem zonal de alimentare cu apă la Focșani; lucrări în sistemul de alimentare cu apă Suraia; dispecerizarea și monitorizarea sistemului regional de apă zona Măicănești. Lucrări vor fi realizate la sistemele de alimentare cu apă din localitățile Focșani, Milcovul, Gologanu, Răstoaca, Tătăranu, Vulturu, Nănești, Măicănești, Biliești. În cadrul acestor lucrări vor fi reabilitate patru rezervoare de apă, stația de pompare, stația de tratare a apei în Focșani. În celelalte localități menționate mai sus vor fi realizate lucrări de racordare la conducta de aducțiune zonală, construirea unor rezervoare de înmagazinare, construirea unor stații de pompare tip booster, a unor stații de tratare a apei.
De asemenea, la contractul Dispecerizarea și Monitorizarea sistemelor regionale de apă și apă uzată, va fi construit un sediu dispecerat și va fi realizat un sistem complex de monitorizare a sistemului regional de apă și apă uzată. Totodată, va fi construită o stație de epurare la Măicănești. Valoarea estimată, fără TVA, a acestui contract este de 79 de milioane de lei.
3 contracte, în valoare de 407 milioane de lei, scoase la licitație luna trecută
Luna trecută, CUP SA Focșani a mai scos la licitație trei contracte. Un contract vizează proiectarea și executarea sistemului zonal de alimentare cu apă Odobești și lucrări sisteme de alimentare cu apă în localitățile Odobești, Bordești, Cîrligele, Cotești, Popești, Urechești, Vîrteșcoiu, Adjud, Panciu, Mărășești, Homocea, Gugești, Bolotești, Tîmboiești, Ruginești, Dumbrăveni, Jariștea și Străoane. Valoarea totală estimată, fără TVA, este de 100 milioane de lei. Un alt contract scos la licitație este cel de rețele de apă și canalizare în gruparea Focșani 1, în cadrul căruia vor fi realizate rețele de apă și canalizare în localitățile Focșani, Cîrligele, Cotești, Gologanu, Milcovu, Răstoaca, Vînători. Valoarea totală estimată fără TVA este de 145 milioane de lei. Tot luna trecută a fost scos la licitație contractul privind realizarea de rețele de apă și canalizare în gruparea Măicănești și aducțiune zonală Focșani. Aceste lucrări vor fi executate în localitățile: Focșani, Măicănești, Vulturu, Tătăranu, Nănești, Biliești, Suraia. Lucrările ce vor fi realizate sunt următoarele: aducțiune zonală în localitățile Focșani, Răstoaca, Milcovu, Gologanu, Tătăranu și Vulturu; rețele de canalizare în localitățile: Vulturu Măicănești, Tătăranu, Nănești, Biliești, Suraia. Valoarea totală estimată, fără TVA, este de peste 162 milioane de lei.
Contactat de reporterii noștri, directorul general al CUP SA Focșani, Gheorghe Vasilescu, a declarat că în cadrul proiectului Vranceaqua, etapa a II-a vor fi scoase la licitație zece contracte de lucrări. „Urmare a semnării contractului de finanțare au fost declanșate procedurile de implementare a proiectului Vranceaqua, etapa a II-a, care conține 10 contracte de lucrări și care au început să fie deja scoase la licitație, urmându-se procedurile de achiziție prevăzute de legislație. Procedurile au un termen de derulare, conform legii și sperăm ca în primăvara anului 2018 să finalizăm procedurile de achiziții, iar dacă nu vor fi contestații, care pot întîrzia proiectul, demararea lucrărilor efective va avea loc tot în primăvara anului viitor, după semnarea contractelor de lucrări”, a precizat Gheorghe Vasilescu.
Oprișan a semnat contractul de finanțare la Vranceaqua, etapa a II-a
Vă reamintim că, în luna septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a semnat contractul de finanțare pentru Vranceaqua, etapa a II-a. Acesta este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru perioada 2014-2020, și are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248.380.370 euro din care contribuția beneficiarului – 194.969.276 lei – adică 2%. „Primul proiect privind extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, în valoare de 104 milioane de euro, care va fi inaugurat în perioada următoare, a fost finalizat”, a precizat Marian Oprișan. În etapa a doua a proiectului, denumit Vranceaqua-2, au fost incluse 38 de localități din județul Vrancea cu peste 2000 de locuitori, care trebuie să se conformeze la normele de mediu până în anul 2018.