GALERIE FOTO: Schimbări majore la UPU Focșani: de la spațiu, la dotări și aparatură; vin și medici noi la Spitalul Județean

0
7526


Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului județean de urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, s-a înnoit de curând cu paturi și cărucioare moderne. Atât cele trei cărucioare moderne, cât și cele trei paturi noi, au fost primite printr-un proiect de modernizare a compartimentelor pentru situații de urgență, derulat de Ministerul Afacerilor Interne prin Banca Mondială. În cadrul aceluiași program, anul acesta la UPU Focșani s-au mai primit câteva monitoare,  EKG-uri și ecograf.
    „Este vorba despre un program al Ministerului de Interne de reînnoire a compartimentelor pentru situații de urgențe, Unitățile de Primiri Urgențe aflându-se în subordinea acestora. Este un proiect cu Banca Mondială de dotare a Unităților de Primire Urgențe din țară. Anul acesta am mai avut câteva monitoare aduse, câteva EKG-uri și ecograf, iar acum a venit tranșa cu paturi și căruțuri.  Știm că vom mai primi echipamente”, a precizat managerul Spitalului județean de urgență, Constantin Mândrilă.
    Acesta a mai spus că în ceea ce privește capacitatea Unității de Primire Urgențe, aceasta a fost mărită cu încă două camere. De asemenea, potrivit managerului, până la sfârșitul anului, UPU va primi și un aparat de radiologie nou. „Am mărit UPU cu încă două camere, întrucât adresabilitatea este foarte mare. Mai mult decât atât, în perioada următoare o să aducem la UPU un aparat de radiologie nou, întrucât cel existent are o vechime mare și este uzat și nu mai face față cerințelor pentru UPU. Ne dorim să aducem un aparat performant și de asemenea ne dorim, cât de curând, să putem renunța la filme și să lucrăm pe o rețea electronică care să permită vizualizarea imaginilor pe calculator, astfel încât medicul radiolog să poată vedea imaginea pe monitor, și să o poată printa pe un dvd sau cd. Sperăm ca până la sfârșitul anului să avem în tot spitalului această rețea și în proporție de 90% să realizăm doar imagini pe calculator și să renunțăm la filme. Am reușit de asemenea să obținem un contract de telemedicină cu un medic din județul Harghita, pentru compartimentul CT”, a precizat managerul Constantin Mândrilă.
    Spitalul județean Focșani ar putea primi în curând forțe proaspete și prin venirea a trei medici noi, după cum ne-a mai declarat managerul unității. „Urmează să discutăm cu un medic specialist care dorește să se alăture colectivului medical al secției Boli Interne și cu alți doi medici specialiști pentru secția Obstetrică și Ginecologie”, a spus managerul Spitalului județean de urgență, Constantin Mândrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here