Întâlnire româno-israeliană la Palatul Parlamentului din București

0
673


Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, Cristian Dumitrescu, a participat, joi, la întrevederea comună a Comisiilor pentru politică externă ale Senatului și Camerei Deputaților cu o delegație a Comisiei pentru politică externă și apărare din Knesset, Israel, condusă de Avi Dichter. Întâlnirea a avut loc la Palatul Parlamentului din București. În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ce țin de relația bilaterală dintre cele două state în plan politic, economic și al cooperării pe plan internațional.

„Am subliniat relația deosebit de bună pe care România o are cu Statul Israel, care se bazează pe un parteneriat strategic și pe patru coordonate importante: țara noastră a recunoscut Israelul de la formarea acestuia, în anul 1948, nu a rupt relațiile diplomatice cu acest stat ca urmare a Războiului de șase zile din 1968, avem un parteneriat între cele două Parlamente și, poate cel mai important, comunitatea israeliană de origine română care are un număr de aproximativ 400 de mii de oameni și care constituie un important liant între cele două popoare. Domnul deputat Dichter a subliniat, la rândul său, importanța pe care o acordă Israelul relației privilegiate cu România, care s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, un prieten adevărat și care înțelege problemele reale cu care se confruntă statul israelian. În acest sens, domnia sa a făcut apel la partea română de a continua sprijinul, cu precădere în cadrul forurilor și organismelor internaționale”, a declarat senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu.
Ambele părți au convenit asupra necesității continuării dialogului bilateral, la nivel parlamentar, pentru dezbaterea și aprofundarea unor subiecte de interes comun, în plan politic, economic, de securitate și combaterea terorismului și cooperare și susținere reciprocă pe plan internațional. Din partea Comisiei pentru politică externă a Senatului a mai fost prezent la întrevedere și senatorul Radu-Mihai Mihail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here