GALERIE FOTO: Expoziție de fotografii la Şcoala Nicolae Iorga pentru a marca Zilele Erasmus+ Infodays

0
793


Echipa de proiect Erasmus+ a Åžcolii Gimnaziale Nicolae Iorga din Focșani a marcat „Zilele Erasmus+ Infodays” cu o serie de expoziții de fotografii făcute în cursul activităților desfășurate de la începutul anului școlar trecut și până la această dată. În acest context, au fost expuse fotografii din cadrul activităților desfășurate atât în cadrul școlii focșănene, cât și în cadrul mobilităților transnaționale din Lituania, Finlanda, Irlanda de Nord sau de la noi din țară. În plus, elevii au expus, sub forma unor chei de succes, mesaje motivaționale în limba engleză.
Proiectul Erasmus+ KA2 „Back to School Life” este unul de parteneriat strategic și se află în cel de-al doilea an de derulare la nivelul Școlii Nicolae Iorga, fiind coordonat de profesoara Nicoleta DÇŽnilÇŽ. De asemenea, a avut loc și o diseminare a mobilității din Irlanda de Nord, derulată în perioada 3-7 octombrie, fiind cea de-a treia întâlnire transnațională de proiect. Echipa școlii din Focșani a fost formată din profesoarele Cristina Chiriță și Camelia Stoinescu, școala gazdă fiind Ballysillan Primary School din Belfast. Activitățile au vizat cunoașterea sistemului de învățământ din Irlanda de Nord, de la nivel primar până la cel academic, universitar.
Astfel, cadrele didactice participante, din cele șase țări, au vizitat „Stranmillis University College” și „Queen’s University” din Belfast, unități renumite. Pentru o perspectivă completă a orașului-gazdă, invitații au făcut un tur al localității, inclusiv la Belfast City Hall, primăria orașului, construită în timpul Reginei Victoria. Școala-gazdă „Ballysillan Primary School” a oferit invitaților un program artistic multicultural, prezentând și fiecare clasă de studiu, alături de personalul didactic implicat. De asemenea, cadrele didactice au avut ocazia să cunoască frumusețea sălbatică a Irlandei de Nord, prin intermediul unei excursii tematice la Carrick-a – Rede Rope Bridge și la Giant’s Causeway, parte din moștenirea UNESCO.
„Activitatea a constituit o cale favorabilă schimbului de experiență și de bune practici, cadrele didactice implicate în această mobilitate conlucrând pentru realizarea unor cărți destinate atât părinților, cât și elevilor, destinatarii direcți ai actului educațional. În plus, elevii au fost antrenați într-un proces de selecție pentru activitatea transnațională de învățare din Portugalia, ce va avea loc în luna martie a anului viitor. La selecție au participat 14 elevi, din care au fost selectați: Bouroș Letiția, Burduja Irina, Moșescu Cristiana și Mirodone Daria. Cei patru vor petrece o săptămână plină de activități și experiențe noi în orașul portughez Porto și vor fi însoțiți de două cadre didactice ale școlii”, a transmis profesoara Nicoleta DÇŽnilÇŽ.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here