Marea Britanie: O nouă expoziție Harry Potter care îmbină vrăjitoria cu istoria

0
1139


O nouă expoziție dedicată celebrării celei de-a 20-a aniversări de la apariția primei cărți din seria Harry Potter le oferă ”încuiaților” interesați de magie șansa de a admira o colecție unică de exponate și artefacte din universul fictiv al romanului, informează miercuri Reuters. Expoziția ”Harry Potter: A History of Magic”, găzduită de British Library din Londra, include prima schiță adnotată a școlii Hogwarts făcută de J.K. Rowling, precum și lista, scrisă de mâna autoarei, a profesorilor și a materiilor.
Alături de exponatele asociate cu Harry Potter, expoziția conține artefacte istorice din colecția bibliotecii, cum ar fi manuscrise ale alchimiștilor din anii 1500 sau oase folosite la arta ghicitului (divinație) din secolul al XII-lea. ”Expoziția noastră explorează istoria, mitologia și folclorul din jurul seriei Harry Potter”, a declarat pentru Reuters Julian Harrison, curatorul principal al expoziției. ”Am cercetat cozi de mături, cazane, unicorni și dragoni. Am organizat exponatele în funcție de materiile care se studiază la școala de magie Hogwarts, de la poțiuni și farmece, la astronomie și divinație.”
Cele șapte cărți ale seriei Harry Potter au fost traduse în 68 de limbi și s-au vândut în peste 400 de milioane de exemplare în lumea întreagă, potrivit editorilor scriitoarei J.K. Rowling. Ultima carte a seriei a fost publicată în 2007, iar volumele au fost urmate de o serie de filme de succes, un parc tematic în Statele Unite și o piesă de teatru care a ținut treaz interesul publicului asupra aventurilor micului vrăjitor. Rowling pare să fie încântată de combinația universului fictiv al romanelor sale cu artefactele din colecția bibliotecii. ”Descoperirea unor obiecte reale care au făcut parte, într-o formă sau alta, din cărțile mele a fost un lucru minunat”, notează autoarea într-o declarație.
Expoziția se deschide publicului în 20 octombrie și poate fi vizitată până la 28 februarie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here