Contracte de lucrări din cadrul Vranceaqua, etapa a II-a, scoase la licitație

0
1541


Compania de Utilități Publice SA Focșani a scos la licitație mai multe contracte de proiectare și construirea unor sisteme de aducțiune cu apă.
    Este vorba de contractul privind proiectarea și executarea sistemului zonal de alimentare cu apă Odobești și lucrări sisteme de alimentare cu apă în localitățile Odobești, Bordești, Cîrligele, Cotești, Popești, Urechești, Vîrteșcoiu, Adjud, Panciu, Mărășești, Homocea, Gugești, Bolotești, Tîmboiești, Ruginești, Dumbrăveni, Jariștea și Străoane. În aceste localități vor fi executate lucrări constând în: Realizarea a aproximativ 34 kilometri conductă de aductiune, din care aproape 9 kilometri se vor realiza prin foraj dirijat; Realizarea a 2 stații pompare apă. De asemenea vor fi realizate 3 rezervoare de înmagazinare apă; 23 rezervoare din beton; aproximativ 16.696 m conductă de aducțiune; execuția unei stații de pompare ape uzate; execuția a 8 statii de pompare apă; execuția a 12 stații de tratare apă; execuția a 9 foraje; reabilitarea a 4 foraje.  Valoarea totală estimată fără TVA este de 99.979.833,19 lei.
    Un alt contract scos la licitație este cel de rețele de apă și canalizare în gruparea Focșani 1, în cadrul căruia vor fi realizate rețele de apă și canalizare în localitățile Focșani, Cîrligele, Cotești, Gologanu, Milcovu, Răstoaca, Vînători. Valoarea totală estimată fără TVA este de 145.087.800 lei. Astfel, conform caietului de sarcini, vor fi executate următoarele lucrări: Extindere conductă aducțiune – 4.309 m; Reabilitare reațea distribuție apă – 14.815 m și branșamente; Extinderea rețelei de distribuție apă – 16.204 m și branșamente; Reabilitarea rețelei de canalizare – 3.443 m și racorduri; Extinderea rețelei de canalizare – 60.643 m și racorduri; Extindere Stații pompare ape uzate – 19 buc;  Extindere rețele de refulare – 22.178 m ( din care 12.306m se va executa prin foraj dirijat). Durata contractului este de 30  luni începând de la data atribuirii contractului.   
    Un alt contract scos la licitație este cel privind realizarea de rețele de apă și canalizare în gruparea Măicănești și aducțiune zonală Focșani. Aceste lucrări vor fi executate în localitățile: Focșani, Măicănești, Vulturu, Tătăranu, Nănești, Biliești, Suraia. Lucrările ce vor fi realizate sunt următoarele: Aducțiune zonală în localitășile Focșani, Răstoaca, Milcovu, Gologanu, Tătăranu și Vulturu; Rețele de canalizare în localitățile:  Vulturu  Măicănești, Tătăranu, Nănești, Biliești, Suraia. Valoarea totală estimată fără TVA 162.424.285,96 lei. Durata contractului este de 36 luni începând de la data atribuirii contractului. În cadrul acestui proiect se vor realiza: Extindere conductă aducțiune zonală – 57.540,00 m (din care 10.971 m se vor executa prin foraj dirijat); Extindere rețea distribuție – 4.803 m și branșamente; Extindere rețele canalizare, inclusiv racorduri la proprietăți – 49.227 m; Executie SP-uri apă uzată – 28 buc; Execuție conducte refulare și transfer – 32.260 m (din care 21.375 m se vor executa prin foraj dirijat).

Lucrările de execuție ar putea începe primăvara viitoare

    Contactat de reporterii noștri, directorul general al CUP SA Focșani, Gheorghe Vasilescu, a declarat că în cadrul proiectului Vranceaqua, etapa a II-a, vor fi scoase la licitație zece contracte de lucrări. „Urmare a semnării contractului de finanțare au fost declanșate procedurile de implementare a proiectului Vranceaqua, etapa a II-a, care conține 10 contracte de lucrări și care au început să fie deja scoase la licitație,  urmându-se procedurile de achiziție prevăzute de legislație. Procedurile au un termen de derulare, conform legii și sperăm ca în primăvara anului 2018 să finalizăm procedurile de achiziții, iar dacă nu vor fi contestații, care pot întârzia proiectul, demararea lucrărilor efective va avea loc tot în primăvara anului viitor, după semnarea contractelor de lucrări”, a precizat Gheorghe Vasilescu. 

Oprișan a semnat contractul de finanțare la Vranceaqua, etapa a II-a, în septembrie

    Vă reamintim că, în luna septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a semnat contractul de finanțare pentru Vranceaqua, etapa a II-a, în valoare de 248 milioane de euro.  Acesta este finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru perioada 2014-2020, și are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248.380.370 euro din care contribuția beneficiarului – 194.969.276 lei- adică 2%. „Primul proiect privind extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, în valoare de 104 milioane de euro, care va fi inaugurat în perioada următoare, a fost finalizat”, a precizat Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here