Un bătrân şi-a OMORÂT nepotul cu TOPORUL. A dormit o noapte lângă cadavru

0
2390


Un bătrân de 74 de ani, din comuna Reghiu, și-a omorât luni nepotul în vârstă de 58 de ani. Se pare că cei doi au băut împreună și apoi s-au luat la ceartă. De aici și până la crimă nu a mai fost decât un pas. Supărat, bătrânul a vrut să-și pună nepotul la punct, motiv pentru care a pus mâna pe un topor și a început să-l lovească în zona capului. L-a lovit cu toporul până când victima și-a dat ultima suflare.
    De nenorocire s-a aflat ieri dimineață la ora 7.30, atunci când a fost sesizată poliția, după ce bătrânul i-ar fi povestit unui vecin cele întâmplate în casa sa. Imediat, la locuința din Reghiu a bătrânului au ajuns polițiștii care au efectuat cercetarea la fața locului, după care trupul neînsuflețit al bărbatului de 58 de ani a fost ridicat și dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. Nici principalul suspect nu a rămas acasă ci a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a fi audiat. Se pare că victima ar fi locuit la Nănești, iar în urmă cu câteva săptâmăni ar fi venit la Reghiu, în satul Åžindrilari și ar fi locuit împreună cu unchiul său în casa acestuia din urmă.
    La audieri, autorul, Eremia P. a spus tot ce a făcut, stabilindu-se totodată că victima ar fi murit în cursul zilei de luni, iar autorul a dormit luni noaptea în pat, lângă cadavrul nepotului. Din anchetă a rezultat că cei doi erau băuți bine, iar în cursul zilei de luni, puțin înainte de ora 14.00, au avut niște discuții în contradictoriu legate de faptul că nepotul se apucase să taie cu drujba niște copaci. Bătrânul ar fi fost nemulțumit și i-ar fi făcut nepotului niște reproșuri. Atunci, nepotul l-ar fi lovit pe bătrân cu palmele, moment în care acesta din urmă s-a supărat, a pus mâna pe topor și l-a lovit  pe Constantin P. în zona capului. Victima nu a murit pe loc, aceasta reușind să ajungă în casă și să se șeze în pat. Bătrânul s-a dus după nepot și l-a mai lovit și în casă, cu același topor cu care îl lovise afară. Băut fiind, luni seara, el s-a asezat lângă nepotul său și a dormit până ieri dimineață, atunci când s-a trezit și și-a dat seama că bărbatul este mort. A mers imediat la un vecin și i-a spus că l-a omorât pe Costel. Imediat ce a auzit, bărbatul a sesizat poliția. Procurorul de caz, Vasile Caștu, ne-a spus că bătrânul a recunoscut fapta și a spus că o regretă. El a fost reținut, iar astăzi va ajunge în fața magistraților de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. S-a stabilit că fapta a fost comisă pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unui conflict spontan legat de tăierea unor copaci. Victima a fost lovită cu un topor în zona capului de către unchiul său în vârstă de 74 de ani. A fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar mâine (astăzi – n.r.), autorul va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat Vasile Caștu, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here