Câteva mii de credincioși au venit joi seara la Mitropolia Moldovei și Bucovinei pentru a lua parte la pelerinajul Calea Sfinților, procesiune în care racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată pe străzile din centrul Iașiului. În procesiune a fost purtată și racla cu moaștele Sfintei Tecla, care a fost adusă marți dimineața la Mitropolia Moldovei și Bucovinei de la Mănăstirea Neamț. „Această procesiune vine să ne aducă aminte nouă, oamenilor, că venim de la Dumnezeu și ne întoarcem la Dumnezeu, pentru că noi plecăm dintr-un punct și ne întoarcem în același punct după un traseu pe care îl parcurgem, iată, prin lume, prin oraș. La asta face referire acest pelerinaj. Faptul că mergem împreună cu sfinții, cum și călătorim cu sfinții către Dumnezeu, ca să ajungem acolo de unde am venit fiecare”, a declarat presei preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
Celor aproximativ 70 de clerici îmbrăcați în veșminte liturgice veniți din toate lăcașele de cult ale Arhiepiscopiei Iașilor li s-au alăturat studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și călugărițe din mănăstirile Moldovei și un grup de 165 de măicuțe. Purtând făclii în mâini, militarii Brigăzii 15 Mecanizate, numiți Lupii Negri, au însoțit procesiunea pe tot parcursul drumului. Lor li s-au alăturat și jandarmii.
În procesiunea care a avut loc pe străzile centrale ale municipiului reședință, din imediata apropiere a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, au fost și Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și reprezentanți ai autorităților locale. Cele două racle au fost depuse în baldachinul special amenajat în curtea mitropolitană pentru ca pelerinii să se poată închina la ele până pe 15 octombrie.