Mai multe transporturi de lemne, cu același aviz de însoțire; polițiștii au dat amenzi și au confiscat material lemnos

0
997


În urma activităților desfășurate pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice privind exploatarea, transportul, deținerea și  comercializarea materialelor lemnoase, în perioada 2 – 8 octombrie a.c., polițiștii vrânceni au constatat 10 infracțiuni, din care 6 prevăzute de Legea nr. 46/2008 modificată, au aplicat 127 sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.505 lei, și au confiscat faptic 63,55 m.c. material lemnos, în valoare de 23.155 lei și valoric 5,30 m.c., cu o valoare de 725 lei.

Exemple semnificative:

    La data de 5 octombrie a.c., ora 1.30, pe DN 2 – E85, în comuna Popești, polițiștii au depistat un autovehicul condus de un bărbat, din comuna Nereju, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că o societate comercială din comuna Nereju a expediat și transportat, cantitatea de 16,25 mc. cherestea din specia rășinoase fără proveniență legală. În cauză s-a luat măsura sancționării societății comerciale conform Legii 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 16,25 mc cherestea rășinoase.

    La data de 3 octombrie a.c., ora 6.00, pe DN 2D – comuna Vidra, a fost depistată o autoutilitară condusă de un bărbat, din comuna Nereju, care transporta cantitățile de 2,00 mc. lemn  de foc din specia brad și 0,77 mc. deșeuri din specia rășinoase, fără documente legale de proveniență. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor art. 19 alin. (1) lit. „a” din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării materialului lemnos transportat.

    La data de 3 octombrie a.c., ora 13 00, pe DJ 252 – comuna Ploscuțeni, a fost identificat un atelaj hipo, condus de un bărbat din localitate, care transporta material lemnos (lemn de foc), fără proveniență legală. Bărbatul a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile art. 19 alin. (1) lit. „a” din Legea 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării materialului lemnos transportat.

    La data de 4 octombrie a.c., ora 12.30, pe DJ 205B – comuna Cîrligele, polițiștii au depistat o autoutilitară, condusă de un bărbat, din comuna Vîrteșcoiu, care transporta material lemnos (lemn de foc din specia fag) fără documente legale de proveniență. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. „a” din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării materialului lemnos transportat.

    La data de 4 octombrie a.c., ora 18.30, pe DN 2M – comuna Reghiu, a fost depistat un bărbat, din comuna Mera, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3,00 mc. lemn de foc din specia fag fără documente legale de proveniență.    Conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor art. 19 alin. (1) lit. „a” din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 3,00 mc. material lemnos.

    La data de 4 octombrie a.c., ora 17.00, pe DN 2M – comuna Reghiu, polițiștii au depistat un bărbat, din orașul Odobești, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3,00 mc. lemn de foc din specia fag, fără documente legale de proveniență. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor art. 19 alin. (1) lit. „a” din Legea nr. 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 3,00 mc. material lemnos.

    La data de 5 octombrie a.c., în fondul forestier din localitatea Ploscuțeni, aflat în administrarea Ocolului Silvic Panciu – Valea Caregnei, polițiștii au identificat un bărbat, din municipiul Bacău, bănuit că ar tăiat fără drept și sustras arbori. În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107 alin. (1) și art. 109 alin. (1) din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.

    La data de 5 octombrie a.c., ora 16.20, în fondul forestier de pe raza comunei Andreiașu de Jos, aflat în administrarea Ocolului Silvic Focșani, polițiștii au identificat un bărbat din localitate, bănuit că ar fi tăiat fără drept și sustras arbori. În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107 alin. (1) și art. 109 alin. (1) din Legea 46/2008 Rep. – Codul Silvic.

    La data de 6 octombrie a.c., în fondul forestier din localității Mera – punctul Arva – Blidari, polițiștii au identificat doi bărbați, din aceeași localitate, bănuiți că ar fi tăiat fără drept și sutras arbori din speciile tei, fag și carpen. În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107 alin. (1) și art. 109 alin. (1) din Legea 46/2008 Rep. – Codul Silvic.

    La data de 7 octombrie a.c., în fondul forestier de pe raza localității Vîrteșcoiu, aflat în administraea Ocolului Silvic Focșani, polițiștii au identificat un bărbat din localitate, bănuit că ar fi tăiat fără drept și sustras arbori din speciile fag și gorun. În cauză a fost întocmit dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107 alin. (1) și art. 109 alin. (1) din Legea 46/2008 Rep. – Codul Silvic.

    La data de 7 octombrie a.c., ora 18.30, pe DN 2M – comuna Broșteni, polițiștii au depistat un bărbat, din comuna Dumbrăveni, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3,00 mc. lemn de foc din specia fag, în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire. În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto potrivit art. 19 alin. (1) lit. „i” din Legea 171/2010 actualizată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here