Kaspersky Lab: Lumea dating-ului online este plină de informații false

0
397


Lumea dating-ului online este plină de informații false, iar o persoană din zece renunță la aceste platforme, din cauza informațiilor lipsite de onestitate, se arată într-un comunicat de presă al Kaspersky Lab remis, miercuri. ‘Lumea dating-ului online este plină de informații false — un aspect care ar putea să creeze și mai multe probleme celor care sunt în căutarea iubirii. Peste jumătate dintre respondenți (57%) au recunoscut că au mințit atunci când foloseau platformele de dating online pentru a părea că arată mai bine în viața reală sau chiar pentru a încerca să își demaște partenerii infideli’, afirmă specialiștii.
Cercetarea a arătat faptul că aproape jumătate dintre cei care folosesc aceste platforme (48%) o fac pentru amuzament, iar 13% dintre ei sunt în căutare de sex. ‘Răspândirea datelor false este o nemulțumire majoră pentru persoanele care utilizează serviciile de dating online, una din cinci persoane (19%) spunând că a renunțat la dating online din cauza pozelor false, iar una din zece renunță din cauza așteptărilor false (12%) și a informațiilor lipsite de onestitate privind implicarea într-o altă relație (11%). Interesant — și ironic — este faptul că descoperirea unor informații false este un motiv și mai mare de nemulțumire pentru escroci decât pentru utilizatorii onești’, se arată în document.
Conform Kaspersky Lab, dezamăgiți de informațiile false, oamenii din întreaga lume au renunțat să folosească serviciile de dating online și din cauza amenințărilor la adresa securității. ‘Unul din zece utilizatori spune că a avut de-a face cu infractori care au încercat să obțină informații personale sau financiare sau i-au fost trimise link-uri periculoase sau malware care infectează dispozitivele. Atunci când vine vorba despre confruntarea cu astfel de amenințări, este mai probabil ca celor lipsiți de onestitate în mediul online să le fie compromisă securitatea online — de exemplu, 16% dintre cei care furnizează informații false au avut dispozitivele infectate cu malware, spyware sau ransomware prin intermediul unei platforme de dating online, comparativ cu doar 5% dintre cei care nu furnizează informații false’, menționează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here