A fost stabilit programul olimpiadelor sportului școlar

0
668


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au stabilit calendarul sportiv 2017-2018 în cadrul „Olimpiadei naționale a sportului școlar – Gimnaziada”. Astfel, prichindeii din învățământul preprimar pot participa, pe parcursul întregului an școlar, la concursuri de triciclete, dar și la serbări sportiv-culturale.
Cei din învățământul primar vor participa, în perioada octombrie – noiembrie la concursul de alergare de viteză 50 de metri, etapa pe școală. Etapa pe localitate se va desfășura în luna martie 2018, iar cea județeană în data de 19 mai anul viitor. Proba de alergare de rezistență 600 metri se va desfășura în octombrie și noiembrie, faza pe școală, urmând ca faza pe localitate să aibă loc în martie anul viitor, iar cea pe județ în data de 19 mai. De asemenea, elevii din clasele primare mai pot participa la competițiile de fotbal pe teren redus, fete și băieți, etapele zonale urmând a avea loc în Vrancea, pentru băieți, și Constanța, pentru fete. Etapele pe județ la competițiile de rugby primar sunt programate pentru 24 februarie, faza zonală urmând a se desfîșura la Galați. La minihandbal mixt, etapa zonală va avea loc la Brăila. 
În ceea ce privește olimpiada gimnaziilor – învățământ gimnazial, competițiile de fotbal pe teren redus – fete și băieți se vor desfășura tot pe faze: pe școală, localitate, județ și zonală. Faza zonală a acestei olimpiade va avea loc în Tulcea și Vrancea. La handbal băieți faza zonală va avea loc la Vrancea, iar la fete la Brăila.
În ceea ce privește competițiile de cros, faza pe școală are loc în lunile octombrie – noiembrie, apoi înscrierile se fac direct la etapa județeană, care va avea loc la Faraoanele. Competițiile de șah, faza județeană, se vor desfășura la Colegiul Național Unirea Focșani, în data de 20 ianuarie 2018, iar cea zonală la Buzău. Vor mai fi organizate competiții la tenis de masă – fete și băieți, badminton – fete și băieți, baschet – fete și băieți, volei – fete și băieți, oină – fete și băieți.
Faza județeană a competiției de tetratlon pe echipe (4 fete și 4 băieți) se va desfășura la începutul lunii noiembrie 2017, în sala de atletism, iar faza zonală la Constanța. La rugby S gimnaziu, faza județeană va avea loc pe stadion, în februarie, iar cea zonală la Galați. La cros fete și băieți, înscrierile se fac direct la faza județeană, după derularea etapei pe școală. Etapa județeană are loc în octombrie, la Faraoanele.
Programul olimpiadelor școlare AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here