GALERIE FOTO : CSEI Elena Doamna, partener în Proiectul „Logopedia“

0
1702


Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna” din Focșani a devenit partener în proiectul „Logopedia”, implementat de organizația „Salvați copiii” și Fundația Orange. Proiectul „Logopedia” are ca scop prezentarea unei platforme de jocuri educaționale (logopedice), cu direcții în facilitarea dezvoltării capacităților de comunicare verbală a copiilor cu dizabilități senzoriale de auz și de vorbire. Jocurile digitale propuse sunt interactive, pot fi jucate individual sau cu implicarea directă a cadrului didactic ori a terapeutului.
La nivelul CSEI Elena Doamna, echipa celor trei profesori voluntari, respectiv Grosu Daniela, Giurgea Daniela și Fănuță Bogdana, este condusă de coordonatorul local, profesoara Petronela Bernovici, directorul adjunct al unității de învățământ. Profesorii voluntari utilizează platforma Logopedia structurată pe trei module: dezvoltarea vocabularului, structurarea limbajului și emiterea sunetelor.
Ieri, în cadrul proiectului, a avut loc o vizită de monitorizare din partea unui formator „Logopedia”, pentru a urmări modul de implementare a proiectului la nivelul școlii, astfel încât impactul să fie pozitiv în procesul de dezvoltare a limbajului tuturor copiilor implicați în proiect. Din partea formatorilor a participat profesoara psihopedagog Irina Imbir de la Liceul Tehnologic Special nr. 3 din București, care a monitorizat activitatea voluntarilor prin asistarea la demonstrații de lucru cu elevii beneficiari ai proiectului și cu utilizatori ai platformei. Au fost prezentate platforma și cadrelor didactice ale CSEI Elena Doamna, ca mijloc de facilitare a activităților logopedice și terapeutice.
Din partea Inspectoratului Școlar a participat inspectorul Aurora Lefter, care a  susținut importanța proiectului în procesul de structurare a limbajului copiilor cu deficiențe senzoriale de auz. „Reușita acestui proiect va avea ca finalitate extinderea platformei Logopedia la nivel național, astfel încât toți copiii cu deficiențe senzoriale sau logopedice să poată beneficia de activitățile educaționale din platformă în procesul de sprijinire și facilitare a dezvoltării vorbirii copiilor”, a transmis Ioana Cherciu, directorul CSEI Elena Doamna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here