Corul Parohiei Irești a cântat în deschiderea zilelor CCD Simion Mehedinți

0
911


Zilele Casei Corpului Didactic (CCD) Simion Mehedinți au început, ieri, cum nu se putea mai frumos pentru o instituție de învățământ, în acorduri de chitară, însoțite de glasurile blânde ale copiilor care formează Corul Parohiei Irești. Cântecele de dragoste de casa părintească și locurile natale i-au impresionat până și pe cei mai severi profesori metodiști din județ, care au participat la întâlnire.
După momentul de început al micilor artiști de la Irești, cadrele didactice s-au întrunit pentru un scurt bilanț, iar la ora 13:00 a avut loc seminarul responsabililor cu formarea continuă din mediul rural. Evenimentul, care marchează zilele CCD, va continua astăzi cu Expoziția de carte „Simion Mehedinți, savantul geograf și pedagogic”, urmată de vernisajul expoziție „Portret de dascăl”, de workshop-ul „Revizuirea noului curriculum preșcolar adaptat nevoilor copiilor vârstei 0-6 ani”.

Mâine va avea loc Cercul metodic al bibliotecarilor școlari și al profesorilor documentariști. Ziua de joi este dedicată activităților în teritoriu, la filialele din Adjud, Dumitrești, Panciu și Vidra, când se va face prezentarea programului de formare 2017-2018. Tot joi, vor avea loc dezbateri privind educația și formarea profesională în sprijinul strategiei Europa 2020. Activitățile dedicate zilelor CCD Simion Mehedinți se vor termina vineri, cu vizite în CDI-urile din județ.Cursuri de chitară la Școala din Vidra

Parohia Irești din Vidra a încheiat un parteneriat cu școala din localitate, astfel încât elevii să poată beneficia de cursuri oferite de un profesor specialist, care vine săptămânal în localitate. „Noi am început să ne închegăm ca grup în urmă cu 3 ani, dar din primăvară avem un parteneriat cu școala din localitate și este mult mai bine. Avem zilnic aproximativ 3 ore de pregătire și copiii au evoluat foarte frumos”, ne-a declarat părintele Ionel Miron, parohul bisericii din Irești și coordonatorul corului. Trebuie spus faptul că instrumentele muzicale sunt cumpărate de biserică.
Micuța parohie din Vidra a devenit cunoscută în județ și datorită acestui cor, închegat cu dăruire și dragoste de copii și de preotul satului. Și că este un proiect de suflet se vede și prin prisma faptului că, alături de copii, în cor cântă și tânăra preoteasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here