Medici noi la spitalele Județean și Militar; Computer tomograf la ambele unități spitalicești

3
10538


Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, deși înregistrează deficit de medici la mai toate secțiile, a reușit totuși să aducă forțe proaspete. Sunt șapte medici noi pe diferite specialități. Este vorba despre Dr. Cristina Filip, medic primar – Compartiment Computer Tomograf (CT), de la sfârșitul anului 2016; dr. Ionuț Bogdan Făinoiu, medic specialist Obstretică Ginecologie – Secția OG, de la data de 1 februarie 2017; dr. Gabriela Oana Chiriac – medic specialist gastroenterologie, de la data de 9 februarie 2017; dr. Victor Potop – medic specialist pneumologie, Secția TBC de la data de 26 ianuarie 2017; dr. Anca Andrei, medic specialist neonatologie – Secția Neonatologie, de la data de  20 martie 2017; dr. Robert Dumitru Andrei – medic specialist medicina de urgență – UPU-SMURD de la data de 20 martie 2017; dr. Mădălina Andreiaș – medic specialist dermatovenerologie – Compartiment Dermatovenerologie de la data de 1 august 2017.
     De asemenea, Spitalul Județean Focșani a dat în funcțiune, de la începutul acestui an, un Computer Tomograf (CT), achiziționat încă de la jumătatea anului trecut. Aparatura fabricată de Siemens este una sofisticată, de ultimă generație și foarte performantă. Potrivit managerului Spitalului județean, Constantin Mândrilă, în cadrul compartimentului CT gărzile sunt asigurate de trei medici și anume dr. Cristina Filip, dr. Oana Vrabie și dr. Simona Nechita. Cei trei medici acoperă însă necesarul de gărzi pentru cel mult jumătate din lună, a precizat managerul. Pe perioada în care un medic specialist este de gardă, Computerul Tomograf al Spitalului județean asigură examinările pacienților internați în spital, urgențele intraspitalicești și urgențele care ajung la Unitatea de Primire Urgențe (UPU). Spitalul Județean a primit aparatură medicală modernă, în valoare de peste 25 milioane de lei, ca urmare a demersurilor președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, la Ministerul Sănătății.

    Medici noi au sosit în cursul acestui an și la Spitalul Militar Focșani. Potrivit comandantului Spitalului Militar Focșani, colonelul Sorin Ivan, de la data de 1 septembrie, spitalul are un medic pneumolog, în persoana doctoriței Maricela Cojocaru. Dr. Maricela Cojocaru a fost încadrată în Ambulatoriul Integrat al Spitalului Militar Focșani. Ea este din Iași, acolo unde și-a desfășurat activitatea până la momentul în care a obținut postul de aici. 
    De asemenea, Spitalul Militar Focșani are începând cu sfârșitul lunii august un nou Computer Tomograf. Achiziția face parte dintr-un program derulat de Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale, de dotare a spitalelor militare. Computerul Tomograf este deservit de personalul încadrat în laboratorul de radiologie și imagistică medicală. Aparatul va fi pus la dispoziție pentru toți pacienții, indiferent dacă aceștia vin din mediul militar sau din mediul civil, cu recomandarea medicilor specialiști. Pentru un consult CT va fi nevoie de biletul de trimitere de la medicul de familie, sau de la medicul specialist care recomandă o astfel de investigație ca fiind necesară în stabilirea diagnosticului precis. Investigația nu va fi contracost, atât timp cât pacientul este internat, analiza intrând în cadrul serviciilor medicale decontate de Casa OPSNAJ.
    Spitalul Militar Focșani a pierdut însă un important medic în cursul acestui an. Este vorba despre locțiitorul comandantului, colonelul doctor Bogdan Vasile, medic psihiatru, care vreme de mulți ani a alinat sute de pacienți la Spitalul Militar Focșani. Medicul psihiatru a plecat la București, acolo unde locuia familia sa de o bună bucată de timp. „Este o pierdere enormă pentrui noi. Colonel doctor Bogdan Vasile a trecut în rezervă alături de trei subofițeri sanitari, la cerere, în data de 31 august 2017, toți patru fiind cadre militare extrem de valoroase pentru noi. Pentru a asigura continuitatea serviciului de psihiatrie am dispus schimbarea locului de muncă pentru un medic specialist psihiatru de la Centrul Militar de Sănătate Buzău, la compartimentul psihiatrie din cadrul spitalului”, ne-a declarat comandantul Spitalului Militar Focșani, colonelul Sorin Ivan.
    Din păcate, Spitalul Militar l-a pierdut în urmă cu o săptămână și pe chirurgul Horațiu Colea. Colonelul medic s-a împușcat duminică, 17 septembrie, iar joi, 21 septembrie, a fost înmormântat.
    În ceea ce privește proiectul care include reparațiile capitale, pe care Spitalul Militar îl derulează, noua conducere a făcut un pas înainte, după cum ne-a declarat colonelul Sorin Ivan. „În demersul nostru pentru reparațiile capitale am reușit să mai înaintăm un pic. Comisia interministerială a aprobat proiectul, urmând  a se emite hotărârea de guvern, cu privire la derularea acestui proiect” a precizat comandantul Spitalului Militar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here