Șoferița unui AUDI, care a IZBIT o căruță cu 12 oameni în ea, dintre care 4 au MURIT, trimisă în judecată

3
12443


Tânăra din Bacău, Diana D., de 27 de ani, care în luna octombrie a anului 2015 a fost implicată într-un accident cu patru morți la Haret, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea a patru infracțiuni de ucidere din culpă și o infracțiune de vătămare corporală din culpă. În același dosar, procurorii l-au trimis în judecată și pe căruțaș, Marian B., de 48 de ani, din Mărășești, acuzat de aceleași infracțiuni.
    Accidentul a avut loc în seara zilei de 4 octombrie 2015, pe drumul european E85, în localitatea Haret. Tânăra din Bacău conducea un Audi A6, dinspre Focșani către Bacău. În localitatea Haret, la intersecția cu DJ 204 E, drumul care duce la Mărășești, mașina a izbit în plin o căruță, în care se aflau 12 suflete. În urma impactului violent, patru persoane din căruță, între care și un copil de numai 5 ani, s-au stins din viață, iar altele au fost rănite.
    În rechizitoriul procurorilor se arată că prin nerespectarea dispozițiilor legale privind OUG 195/2002, în timp ce se afla la volanul unui autoturism marca Audi, pe care îl conducea cu o viteză de 81 km/h, limita fiind de 60 km/h, pe fondul neatenției șoferiței, autoturismul a intrat în coliziune frontală cu o căruță condusă de Marian B., inculpat și el în dosar.
    Cu privire la căruțaș, anchetatorii au stabilit că la intersecția cu DJ 204 E, bărbatul a traversat cu căruța DN 2 E85 în diagonală, fără să se asigure corespunzător, moment în care căruța a fost izbită de mașina condusă de fata din Bacău. În dosar sunt cel puțin 30 de persoane care se constituie părți civile, majoritatea fiind rude ale persoanelor decedate și ale răniților. Numai la una din victime sunt 14 persoane care se constituie părți civile. Dosarul se va judeca la Judecătoria Panciu.
    Trei dintre victime au murit pe loc, în timp ce o a patra persoană, un tânăr de 28 de ani, s-a stins din viață la spitalul din Focșani, la scurt timp după producerea accidentului. Impactul a fost atât pe puternic încât căruța s-a făcut praf, resturi din aceasta, dar și din încărcătură fiind la momentul respectiv împrăștiate pe o suprafață de câteva zeci de metri. De asemenea, autoturismul marca Audi, avariat în urma impactului, a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului. Imediat după ce s-a produs accidentul, la locul tragediei au ajuns foarte multe persoane din Mărășești, rude și prieteni ai victimelor, care au început să-și plângă morții și răniții și să o caute pe șoferiță, pe care o amenințau cu acte de violență.
    Spiritele încinse au fost calmate la momentul respectiv de jandarmi și mascați, care au ajuns la fața locului pentru că acest lucru se impunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here