GALERIE FOTO : Primăria Vrîncioaia a cumpărat o mașină de pompieri

0
1464


Primăria Vrîncioaia a cumpărat o mașină de pompieri pentru a interveni cu rapiditate la incendiile care au loc la gospodăriile de pe raza comunei. Mașina de pompieri are caracteristici care o fac potrivită pentru intervenții pe drumurile din zona de munte, este 4X4, cu reductor la mic și mare. Bugetul alocat de Primărie a fost de 80 mii lei iar achiziția a fost realizată prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Urmează ca, în perioada următoare, să fie pregătiți voluntarii Serviciului pentru Situații de Urgență care vor interveni la incendii. Persoanele vor fi alese dintre locuitorii din Vrîncioaia astfel încât timpul de reacție să fie cât mai scurt. Primarul Ionică Danțiș ne-a spus că prin achiziția acestei mașini se va reduce la jumătate timpul de intervenție în cazul incendiilor produse pe raza comunei, comparativ cu durata intervenției în cazul în care venea mașina de pompieri de la Stația Vidra. „Am decis să cumpărăm această mașină deoarece am avut mai multe probleme cu incendiile în ultima perioadă. Au fost trei incendii în care au ars patru case. Această mașină ne va permite să intervenim rapid și să oprim extinderea incendiului până când ajung pompierii de la Vidra sau, dacă este un incendiu mic, îl putem stinge noi. Vom avea cel puțin trei șoferi pentru mașina de pompieri iar personalul care va lucra pe această mașină urmează să fie trimis la instruire”, ne-a spus primarul Danțiș.
    Acesta a adăugat că mașina ar putea fi utilizată și pentru a interveni la incendiile din comunele vecine, dacă va fi solicitată de către autoritățile locale. Deocamdată, mașina va fi parcată în remiza din curtea școlii din Vrîncioaia, clădire care va fi adaptată pentru caracteristicile mașinii. Urmează ca, în zilele următoare, primăria să meargă în satele comunei unde să prezinte mașina și echipa de intervenție pentru ca oamenii să știe că pot anunța producerea incendiului. „Voi merge în satele comunei și vom prezenta mașina de pompieri, echipa de intervenție. Îi voi ruga pe cetățeni ca la producerea unui incendiu să sune la numerele de telefon ale șefului Serviciului de Urgență, la numărul meu sau al șoferilor pentru a interveni cât mai  repede”, ne-a spus primarul Ionică Danțiș.
    O altă investiție la Vrîncioaia a fost demarată la alunecările de teren de pe DC 93 Vrîncioaia-Muncei. Pe acest tronson sunt șapte alunecări de teren și, dacă nu se intervenea la timp, exista riscul izolării a două sate din comună. Valoarea lucrărilor care vor fi executate aici depășește un milion de lei. Lucrările vor fi executate de o firmă din Buzău, cea care a câștigat licitația organizată prin SEAP. Primarul Ionică Danțiș ne-a spus că vor fi realizați zeci de piloți forați, șanțuri betonate, gabioane. De asemenea, va fi refăcută platforma drumului, se va lucra la regularizarea cursurilor de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here