GALERIE FOTO : Două ieșiri la pensie și mai multe înaintări în grad la ISU Vrancea, cu prilejul Zilei Pompierilor din România

2
3412


La sediul Inspectoratului Pentru Situații de Urgență (ISU) „Anghel Saligny” Vrancea a avut loc ieri, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, o ceremonie militară în cadrul căreia au fost înaintați în grad mai mulți pompieri. Subofițerii în activitate, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă, au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad. Este vorba despre: locotenent colonel Cătălin Gheorghe Drăgănescu, care a fost înaintat în gradul militar de colonel, în gradul de plutonier adjutant șef a fost înaintat plutonier adjutant Daniel-Marian Manole Nechifor, iar în gradul de plutonier adjutant: plt. Maj. Nică Nicușor Alexe, plt. Maj. Lucian-Cătălin Ștefan Crăciun, plt. Maj., Gheorghe Cătălin Drobotă, plt. Maj., Ion Dorel-Marinică Ocheană.
    De asemenea, în cadrul aceleiași ceremonii, cadrele Inspectoratului și-au luat la revedere de la colonelul Jenică Lazăr și locotenent colonel Vasile Isticioaia, care s-au pensionat. Colonelul Jenică Lazăr a primit din partea IGSU placheta de onoare. În perioada 08.12.2011- 30.05.2017, el a ocupat funcția de adjunct al inspectorului Åžef al ISUVrancea. „Aș fi vrut să vorbesc liber, dar am un nod în gât. Iată că se împlinesc 36 de ani, de când am îmbrăcat prima dată ținuta militară. Cum au trecut sau când au trecut? Dacă mă uit la familie știu, realizez. Am avut privilegiul și onoarea să fac parte din acest inspectorat. Am făcut-o așa cum am învățat, cum am știut și câteodată așa cum impunea situația. Am avut mari realizări, dar și nereușite. A fost o perioadă densă, trepidantă. Am trecut prin mari încercări și furtuni și m-am bucurat deopotrivă. Toate astea au fost posibile pentru că v-am știut aproape. În ceea ce mă privește, am făcut tot ce mi-a stat în putință să rămân ancorat la viața de zi cu zi a instituției, să cunosc problemele ei și să reușesc să valorific potențialul pe care îl reprezentați, să fiu părtaș la asigurarea unor condiții mai bune de trai.

 Doresc să vă mulțumesc tuturor pentru dăruirea și devotamentul cu care v-ați făcut datoria, reușind să menținem instituția pe primul loc în preferințele cetățenilor. Doresc să mulțumesc tuturor acelora care mi s-au alăturat în demararea și desfășurarea unor proiecte care, cred eu, nu ar trebui abandonate. În acest moment mă încearcă două sentimente. Unul de tristețe, celălalt de bucurie. Cel de bucurie pentru că tot timpul mi-l voi dedica familiei, copiilor și în special nepotului meu. Cel de tristețe este pentru faptul că începând de mâine nu o să mă mai simt atât de puternic, nemaiavându-vă în preajmă pe voi. Îmi cer scuze pentru toate problemele pe care voit sau involuntar le-am creat unora. Doresc succes noii echipe manageriale și o asigur de întregul meu sprijin. Rămân profund atașat acestei instituții, principiilor și valorilor care o guvernează”, a fost mesajul colonelului Jenică Lazăr.
    La ceremonie au participat vicepreședinții Consiliului Județean, Ionel Cel Mare și Dănuț Cristian, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă și viceprimarul Ionuț Mersoiu, prefectul județului, primari de comune, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean.

2 COMENTARII

  1. Pa pa la revedere pompierule. Spuneti ca va incearca un sentiment de tristete ca nu mai sunteti atat de puternic? De ce oare? Adica nu mai aveti putere ? Mai lasati si pe altii nu i bai

  2. Probabil ca echipa de la ISU va fi la fel de puternica chiar si dupa plecarea celor doi, raman cadre tinere si cu putere de munca. Nu putem acuza omul ca a spus ceea ce a gandit, era un moment aparte. Asa ca rautatea lui „R” este una gratuita. Colonelul Lazar a fost un militar de cariera, cu scolile la zi, care a urcat treapta cu treapta in ierarhia militara, de la locotenent la colonel, nu a sarit etape si nu a ajuns in functia respectiva decat prin meritele sale exclusive. Personal consider ca putea indeplini cu brio si functia de sef de inspectorat dar aici intram in alta zona a discutiei, banuiesc ca s-a dorit o alta formula, in care nu avea loc. S-ar putea ca asta sa fie si urmare a faptului ca nu e pompier de meserie, fiind ofiter de transmisiuni dar probabil ca mai sunt si alte aspecte ce tin inclusiv de factorul politic. Nu a cochetat cu nici un partid politic si iata ca se ajung si la situatii de genul acesta. Il cunosc de peste 30 de ani si nu pot decat sa ii doresc pensie lunga , liniste si cat mai multi nepoti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here