New York Fashion Week: Rihanna mizează tot mai mult pe sportswear

0
397


Cântăreața Rihanna a prezentat duminică la New York colecția sa pentru brandul sportiv Puma, orientată din ce în ce mai mult spre sportswear în închiderea unei zile în care au fost prezentate și colecțiile de la Victoria Beckham, Public School și Mansur Gavriel, relatează AFP. După defilarea sub formă de plimbare cu autobuzul prezentată de Alexander Wang, manechinele semi-dezbrăcate de la Tom Ford, sau stripteasul prezentat de Philipp Plein, Rihanna trebuia la rândul ei să impresioneze la  New York. Prezentă în ultimele două sezoane la Paris, ea nu a dezamăgit prin scenografie alături de o trupă de motocicliști care s-au lansat de pe o rampă și au escaladat dune de nisip roz care au făcut parte din decorul podiumului.
Rihanna a surprins și prin tonalitatea colecției sale care a trecut de la ținutele inspirate din sport la cele sport pur și simplu. Defilarea șorturilor dintr-un țesut spongios, compleurilor stil nylon, din vintiacuri și pantaloni, a reamintit foarte mult de clasicele treninguri Puma și de echipamentele sportive, deși brandul Fenty al Rihannei își urmează propriul traseu. Articolele vestimentare au șocat mai ales prin croiala techno, prin alegerea materialelor și prin aplicarea buzunarelor. Singurele elemente originale au fost jambierele și sandalale cu platformă XXL, sau împletiturile cu ciucuri care au împodobit părțile laterale și care au adus o tușă de feminitate. În încheiere Riri, cum este alintată, a făcut un tur de onoare în spatele uneia dintre motociclete, salutând publicul cu entuziasm.
Duminică dimineață în deschiderea celei de-a patra zile a Săptămânii Modei, Victoria Beckham a prezentat o colecție în care a renunțat la negrul său preferat, în favoarea unor culori pastel și pantofiorilor sclipitori croiți parcă pentru fiica sa de 6 ani, Harper. „Este ca pastă de modelat, ca une creme glace, dar nu foarte dulce”, a spus fosta componentă Spice Girl, 43 de ani, comentând gama de culori prezentă în colecția sa. Soțul său David Beckham fost vedeta paradei, așezat în primul rând alături de fiul său, Brooklyn, 18 ani care a făcut studiile la prestigioasa școală de design newyorkeză Parsons. Victoria Beckham, care se laudă că face ținute comode și purtabile, a precizat că s-a concentrat pe lejeritate și suprapuneri de materiale pentru a înșela ochiul. Au defilat pantaloni ‘skinny’, fuste cu talie joasă și rochii atât de fine încă păreau transparente. Culorile preferate au fost violetul pal, verdele fistic, sau rozul piersică evidențiat uneori de imprimeuri cadrilate. „Am purtat atât de mult negru, încât mă bucur acum să regăsesc culorile, mă fac cu adevărat fericită”, a subliniat Victoria.
Duetul de creatori de la Public School a dezvăluit o colecție, care a rămas în universul sportswear preferat de marcă, dar cu accente foarte feminine. Piesele uneori foarte ample au avut încrustate tăieturi precise pentru a pune în evidență trupul, sau accentuând talia printr-o curea lată sau un corset. Încurajată de succesul fulgerător al genților și pantofilor săi, casa de modă newyorkeză Mansur Gavriel și-a prezentat duminică prima sa colecție de prÄ™t-a-porter. Au defilat mantouri foarte ample, purtate pe dedesubt cu pulovere de asemenea oversize. Nimic ostentativ în alegerea culorilor care au alternat de la galbenul pal, la roșul închis, sau la albastrul azuriu.
Prezentate în buticul principal al mărcii din New York, ținutele au fost disponibile la vânzare imediat după parada modei, ceea ce arată că a fost vorba de o colecție de toamnă 2017, și nu de primăvară 2018, cum se obișnuiește în mod tradițional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here