„La ora anunțată, lumea s-a adunat ca la urs“. A început repartizarea locurilor de parcare din Sud

18
6802


Societatea Parking Focșani a început să repartizeze cele peste 1500 locuri de parcare din Cartierul Sud. Împărțirea locurilor de parcare nu s-a făcut fără reclamații din partea focșănenilor proprietari de mașini, nemulțumiți că nu au primit locurile pe care le doreau. Repartizarea locurilor de parcare s-a făcut în urma unei proceduri clare, stabilite prin Regulamentul societății. În prima etapă, în fiecare bloc au fost postate anunțuri pentru a încheia noile contracte de închiriere cu societatea Parking. Ulterior, cei care au depus cereri au fost anunțați inclusiv telefonic să se prezinte la parcarea rezidențială pentru împărțirea locurilor. Reprezentanții Parking au precizat că urmează verificarea dosarelor pentru a vedea dacă sunt respectate toate condițiile impuse de regulamente pentru atribuirea locurilor de parcare. În schimb, unii cetățeni au rămas nemulțumiți de modul în care a decurs repartizarea locurilor. „La ora anunțată, lumea s-a adunat ca la urs. Cine reușea să intre în vorbă cu domnul de la Parking își alegea locul de parcare, acesta bifa în schiță locul respectiv. Dacă intrai în dialog cu funcționarul mai târziu cu două, trei minute, aflai că nu mai sunt locuri. Vreți să faceți ceva corect? Repartizați la fiecare scară de bloc un număr de locuri de parcare unde să poată solicita asta doar persoanele ce locuiesc acolo. Persoanele care nu vor prinde un loc de parcare ce vor face? Le vor duce pe bulevard? Persoanele din alte zone sau localități care vor veni în vizită în cartier unde vor parca?”, ne-a spus un focșănean din cartierul Sud.
    Pe de altă parte, reprezentanții Parking au arătat că au fost situații în care unii cetățeni au renunțat să mai încheie contracte de închiriere a locurilor de parcare atunci când au aflat care sunt costurile. Au fost repartizate locurile de parcare de pe străzile Constructorului, Aleea Stadionului, Aleea 1 Iunie. După verificarea dosarelor urmează semnarea contractelor și primirea plăcuțelor ce vor fi montate la locurile de parcare. „Repartizarea locurilor s-a făcut fără incidente, au fost persoane care au renunțat după ce au auzit de obligațiile pe care le au. Nu am avut cazuri în care numărul de solicitări să fie mai mare decât al locurilor de parcare disponibile. Dacă s-ar ajunge la această situație se va organiza o licitație pentru aceste locuri de parcare”, ne-au spus reprezentanții Parking. Aceștia au precizat că închirierea unui loc de parcare costă 170 lei anual, sumă în care este inclusă și plăcuța metalică ce se montează de către proprietar. Plăcuța are un format standard, cu informații despre numărul abonamentului, a parcării și locului de parcare. Este o diferență totală față de ceea ce era până acum, când existau mai multe formate ale plăcuțelor. S-a ajuns până acolo încât, la verificările efectuate în teren, au fost identificate mai multe tipuri de plăcuțe folosite pentru marcarea locurilor de parcare și care nu corespund cu informațiile referitoare la locuri sau la plățile efectuate. Un calcul aproximativ arată că sunt peste o mie de persoane, care folosesc aceste plăcuțe, ocupă un loc de parcare, deși nu au achitată taxa pentru acesta.

Criterii restrictive la acordarea locurilor de parcare

    Criteriile pentru acordarea locurilor de parcare sunt mai restrictive acum, după ce activitatea a fost preluată de Parking. În primul rând, parcările au fost stabilite pentru fiecare scară de bloc. În al doilea rând, cei care solicită un loc de parcare trebuie să prezinte documente care să ateste că locuiesc, legal, în zona unde solicită locul de parcare dar și că sunt proprietarii autoturismului. „Ca să faci dovada că locuiești în zona respectivă trebuie să ai contract de închiriere sau act de proprietate. Posesorii autoturismelor sunt invitați să depună cererile în vedere atribuirii locurilor de parcare tocmai pentru a face o inventariere corectă a situației actuale. Pentru posesorii care au plătit pentru un loc de parcare până la 31 decembrie 2017, ei sunt așteptați la sediul Parking până la finalul anului pentru a depune documentația privind închirierea locurilor de parcare pentru 2018. Nu îi obligă nimeni să vină acum. Nu trebuie să vină cu contractul de la casă dacă se face dovada că locuiește la adresa menționată. Dar sunt multe situații în care autoturismul este pe numele altui proprietar sau persoanele nu stau la adresa la care vor loc de parcare. De aceea trebuie să ne facă dovada domiciliului. Altfel, poate veni o persoană din Sud și să ceară un loc de parcare la Gară. Pentru a nu greși și a nu crea probleme, trebuie să ne asigurăm că dăm corect aceste locuri de parcare”, ne-a spus directorul Dorian Alexandrescu. Acesta a precizat că fiecare proprietar de apartament primește un loc de parcare dacă deține un autoturism. „Dacă mai rămân disponibile locuri de parcare, se va distribui și al doilea loc de parcare, cu altă taxă, stabilită de Consiliul Local, conform Regulamentului”, a precizat directorul.

18 COMENTARII

 1. Asa cum rezulta din prezentul articol de presa,”jucaria” pe care primarul Cristi Misaila a facut-o pentru fiul prietenei Domniei Sale si pe care a numit-o”Parking Focsani”,a inceput sa functioneze. De asemenea, nu este exclus ca angajarea „coanei preotese PNL-iste”la Parking Focsani,urmare a faptului ca aceasta a demonstrat ca MUSTESTE de MORALA CRESTINA la fel ca si primarul Cristi Misaila, sa fi revigorat activitatei „jucariei”,iar efectul sa fie asa cum rezulta din titlul articolului,”adunarea lumei ca la urs”.Dupa ce primarul Cristi Misaila, impreuna cu „eminenta cenusie”a Primariei Focsani, Cazaciuc Dan si HABARNISTUL in probleme specifice ENET,Manole Merchea-Dumnezeu,au recuperat de la mine si ultimii bani platiti de ENET in urma cu 11 ani, av.Ion Bratu, angajat pentru litigiul de munca avut la Curtea de Apel Galati,ocazie cu care mi s-a desfacut DISCIPLINAR contractul de munca pe motiv ca GANDESC,primarul Cristi Misaila a demonstrat ca este posesorul unui CINISM NEMERGINIT. Ce am in vedere cand fac aceasta afirmatie? Faptul ca primarul Cristi Misaila impreuna cu viceprimarul Iorga Marius si”Nicolski mioritic de Provincia Europeana Vrancea”,celebrul domn’ Liciu,au decis sa-l FURE pe prietenul meu,Bobitza,prin VIOLENTA, de pe un DOMENIU PRIVAT,ca HOTII aproape noaptea,producand in acest fel o DRAMA SUFLETEASCA vecinei mele,foarte bolnava,pentru care Bobitza este un PANACEU. TRIST este ca nici Organizatia PSD a mun.Focsani si nici Organizatia Judeteana a PSD nu au considerat ca este cazul sa-l aduca pe primarul Cristi Misaila cu picioarele pe pamant.Nefiind nascut ieri,eu nu am putut trece de la expresia „MILITIAN” la expresia „POLITIST”,dar daca il avem in vedere pe plutonierul Capsuna din serialul BD si pe fostul plutoner ceausist Gicu Avasiloaiei, converit in „POLITIST”,rezulta ca POLITISTUL nu este in slujba cenatateanului, ci al „Sistemului Securist Postdecembrist”.Deoarece am spus de multe ori,prin aceasta rubrica,ca stilul de lucru al comisarului Gicu Avasiloaiei este DEPASIT,solicit PUBLIC conducerii IPJ.Vrancea urmatoarele: -a.Eliberarea prietenului meu, Bobitza,FURAT de catre subordonatii primarului Cristi Misaila; -b.Sesizarea din oficiu cu privare la suspiciunea de TAINUIRE a primarului Cristi Misaila, in speta „ingineriei finacianciare de la CUP.Focsani si a prejudiciului de circa 5 milioane de euro, rezultat in urma falselor procese CUP-ENET.

 2. In data de 22.08.2017 S.C. Parking imi elibereaza o factura fiscala si o chitanta spunandu-mi ca mi s-a repartzat locul x din strada y din cartierul sud.Atentie am fost taxat inca de la acea data respectiv cu suma de 62 lei.Fara exceptie in fiecare seara locul meu este ocupat de un alt autoturism.
  Dupa aproximativ 2 saptamani sun la Politie si semnalez acest fapt, vine un echipaj, imi cere documentele pentru locul de parcare si-mi spune ca nu ma poate ajuta pana nu se monteaza placutele.
  Sa-mi spuna , va rog reprezentantii Parching pentru ce am achitat taxa de parcare pentru perioada 22.08 pana la data curenta daca nu am beneficiat de acel loc de parcare si dezamagitor nici Politia nu m-a lamurit.
  P.S. Ma gandesc sa infiintez si eu o firma si sa percep o taxa persoanelor care folosesc trotuarele din Focsani iar dupa ce voi incasa taxa de folosire a trotuarului sa le spun ca trebuie sa mearga pe partea carosabila .
  Oare firma mea nu ar fi sanctionata pentru neprestarea serviciilor contractate si neprestate?

 3. Domn profesor, n-ar fi mai bine sa te duci mata dupa patruped?!! Ne-ai scapa si pe noi de stresul zilnic de a-ti vedea maximele si aforismele, s-ar reechilibra psihic si animalutul, poate si tu….. E vreo chestie in care sa nu te bagi singur in seama?!! Papaciocule!

 4. @”Costel”; Iubitzel, dar cine te „streseaza pe tine zilnic” mai PEZEVENCHIULE ? Sa nu-mi spui ca vei intra si tu in drepresie, asa cum se plangea ca intra d-na senator Sorina Placinta in perioada 06.12.2010-06.01.2011, deoarece de aceasta data, nu te pot ajuta cu nimic. Am analizat cu multa atentie postarea ta de la ora 11;44 si nu ma pot decide daCA „COstel” este „Piscot-cameleon” sau „arkan-nema ore”. Cu o probabilitate de 50,1% cred tu esti in fapt postacul „arkan-nema ore”, iar cu o probabilitate de 49,9%, cred ca ar putea fi vorba de „piscot-cameleon”. Din aceasta DILEMA numai postacul „orion|” ma poate scoate, iar daca acesta ma ignora, nu-i nici o paguba.

 5. Ma simt nevoit sa-i raspund domnului ce ne eticheteaza pe noi locuitorii din cartierul sud ca fiind trantori si mancatori de seminte.
  SA VA FIE RUSINE DUMNEAVOASTRA pentru astfel de afirmatii.
  Eu impreuna cu familia mea muncim 16 ore pe zi si platim taxe domnule pentru veniturile realizate.
  Eventual puteti sa-i mutati pe trantorii mancatori de seminte in cartierul Petresti sau in proximitatea domiciliului dumneavoastra.
  Atunci insemna ca locuitorii cartierului rezidential sunt in totalitate trantori?
  Am spus doar ca sunt nedreptatit intrucat am platit pentru ceva si nu am primit nimic.

 6. Dumneavoastra de la Monitorul, de ce nu ne informati pe toti cititorii care este defapt programul acestor parcari? Odata inchiriata parcarea persoana care a platit are dreptul sa parcheze non-stop tot anul? sau intre orele 16.00- 08.00 si zilele de weekend?.

 7. Domnule SUDIST, cel care are inchiriat locul are dreptul sa parcheze doar el pe locul inchiriat intre orele 16 si 08. Intre orele 8 si 16 are drepturi egale cu orice alt detinator de masina, deci poate parca si dansul pe locul respectiv, nu trebuie sa plece pentru a-ti face loc dumitale. Daca pleaca ai si dumneata dreptul sa parchezi intre orele 08 si 16, daca nu pleaca nu poti sa-l dai afara.

 8. La o luna dupa ce am semnat contractul de inchiriere pentru un loc de parcare in cartierul Sud,nu am fost chemat sa platesc taxa stabilita si sa-mi primesc placuta pe care trebuie sa o montez. la sediul din strada Stefan cel Mare mi s-a spus ca se fac verificari,nu stiu pentru ce.In parcari circul continua,este haos.Daca vii mai pe seara nu mai gasesti loc de parcare.Pai ori se inchiriaza,ori ba.Culmea este ca un politist local spunea unor cetateni acum cateva zile ca nu se inchiriaza nici un loc decat dupa cinci ani pentru ca lucrarile au fost facute cu fonduri europene. Imediat cei care detin mai multe autoturisme sareau in sus de bucurie.Domnilor,spuneti daca asta este adevarat! Si de ce faceti circul asta cu documente depuse,oameni pusi pe drumuri,contracte semnate,sedinte pe strazile cartierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here