Fotbal – Focșănenii pot urca în turul al patrulea!

0
678


CSM Focșani 2007 va disputa, astăzi, de la ora 16.30, pe stadionul Milcovul, meciul din turul al treilea al Cupei României. Adversară îi va fi CSM Rîmnicu Sărat, formație din aceeași Ligă a III-a, ca și echipa focșăneană.
CSM Focșani 2007 a trecut în primele două tururi ale etapei naționale de Viitorul Ianca, în deplasare, cu 4-1 și cu 5-0 pe Milcovul, de Metalosport Galați.
Rîmnicenii au jucat doar în runda a doua, cu FC Păpăuți, din Covasna, în deplasare și au câștigat cu1-0.
Cele două adversare de astăzi au jucat mai multe meciuri de pregătire începând din toamna anului 2016 când focșănenii își verificau potențialul în compania unor echipe din Liga a III-a cu care preconizau că de vor întâlni în situația, foarte probabilă că vor promova. CSM Focșani 2007 a promovat, dar a fost repartizată într-o altă serie decât CSM Rîmnicu Sărat, însă Federația Română de Fotbal le-a dat ocazia ca la 13 septembrie să dispute și o partidă oficială!
Antrenorii Focșaniului și Rîmnicului Sărat nu mai au ce secrete să descopere la adversară pentru partida din cupă. Rămâne ca jucătorii să joace la nivelul lor de vârf  și să încerce să ajungă în turul al patrulea!
Pentru CSM Focșani 2007, care are trei remize din trei partide în Liga a III-a a sosit vremea să se impună în fața unei formații de același nivel divizionar. Râmnicenii nu cred că pot pune pe Milcovul probleme mai mari decât Aerostar Bacău și Oțelul Galați. Dacă fotbaliștii antrenați de Vasile Burgă și Adrian Toma vor valorifica măcar jumătate dintre ocaziile de gol pe care și le creează, atunci echipă și spectatori vor pleca mulțumiți de pe stadionul Milcovul în această seară!
Regulamentul prevede că dacă după va fi egalitate după timpul regulamentar, vor mai fi jucate două reprize de prelungiri iar dacă egalitatea va persista departajarea va fi făcută prin executarea loviturilor de la 11 metri.
Pe durata partidei vor fi permise maximum trei înlocuiri, a patra fiind posibilă numai în prelungiri și numai dacă celelalte trei au fost făcute în cele 90 de minute de joc regulamentare.
În meciul de astăzi, nici una dintre echipe nu este obligată să respecte regula folosirii a trei juniori sub 19 ani, așa cum se întâmplă în campionat!
Regulamentul Cupei României stabilește că „în cazul în care una din echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipele participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte” regula referitoare la juniori. În Cupa României, CSM Focșani 2007 a intrat ca și câștigătoare a Cupei României, etapa județeană, pe când era în Liga a IV-a!
În aceste condiții, antrenorii Vasile Burgă și Adrian Toma pot alcătui cea mai puternică formație din jucătorii care sunt buni de joc în acest moment, și cărora doresc să le dea posibilitatea să evolueze în situația în care în campionat aceste posibilități sunt limitate!             

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here