Arest prelungit pentru crima comisă într-un salon al Spitalului Judeţean

0
728


Adolescentul de 17 ani, din Mărășești, care în luna iulie și-a omorât colegul de salon, în timp ce erau internați în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani, rămâne în arest. Ieri, magistrații de la Tribunalulul Vrancea, la propunerea procurorului de caz, au dispus prelungirea arestului preventiv. „Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea de prelungire a măsurii arestării preventive privind pe inculpatul C(…) A(…), cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor (…). Dispune prelungirea măsurii arestării preventive pe un interval de 30 de zile începând cu 19.09.2017 până la 18.10.2017, inclusiv. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare”, a hotărât instanța.
Oribila crimă a fost comistă în noaptea de 19/20 iulie, victima și inculpatul fiind internați în același salon. Din senin, puțin după miezul nopții, băiatul a pus mâna pe cârja victimei, un bătrân din Garoafa, și a început să o lovească cu aceasta în cap. Leziunile suferite au fost extrem de grave și au dus la decesul victimei. După ce și-a omorât colegul de salon, băiatul a vrut să fugă, dar a fost întors din drum de agentul de pază. Când au ajuns în salon au găsit victima.

La momentul respectiv, băiatul nu a vrut să comunice cu anchetatorii. Într-o informare a Parchetului se arăta că „din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 19/20.07.2017, în jurul orei 01.10, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul C. A.  în timp ce se afla în salonul 6 de la etajul 2, corpul B, din cadrul secției exterioare de boli infecțioase a Spitalului Județean „Sf. Pantelimon” Focșani, a aplicat victimei Åž.C. mai multe lovituri în zona capului cu o cârjă ortopedică și i-a provocat leziuni, care au cauzat decesul victimei”.
La momentul respectiv frații inculpatului spuneau că acesta i-ar fi sunat și înainte de a comite fapta, dar și după, și i-ar fi spus unuia dintre ei „l-am omorât, l-am omorât”. Ei afirmau că băiatul a început să aibă probleme după moartea mamei și că ar fi suferit de depresie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here