Adolescent de 16 ani, arestat în dosarul crimelor de pe strada Gheorghe Doja

3
6155


Un adolescent de 16 ani a fost arestat preventiv zilele trecute în dosarul celor patru crime comise pe strada Gheorghe Doja, din cartierul focșănean Bahne. Băiatul de 16 ani, C.M., este fratele unuia dintre cei patru bărbați arestați imediat după comiterea faptelor, iar în urma anchetei s-a stabilit că și el a avut o contribuție importantă la măcelul în care și-au pierdut viața, la finele lunii iunie, patru oameni, membri ai aceleiași familii.
    Procurorul Luminița Dogaru, șefa Secției Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, ne-a spus că adolescentul a recunoscut fapta. „Este vorba despre un inculpat minor, în vârstă de 16 ani, fratele uneia dintre persoanele arestate în luna iunie, care a fost reținut și apoi prezentat la instanță cu propunere de arestare tot pentru infracțiunea de omor calificat. Probele administrate în cursul cercetării penale au dovedit și participația lui, participație care a și fost recunoscută în timpul urmării penale”, ne-a declarat procurorul Dogaru.
    Judecătorii de la Tribunalul Vrancea au dispus arestarea pentru 30 de zile. „(…) admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și în consecință: Dispune arestarea preventivă a inculpatului M(…) C(…) , cercetat pentru infracțiunea de omor calificat, (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.09.2017 și până la data de 06.10.2017. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. (…) Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la pronunțare”, a decis instanța. Deși ar fi putut contesta decizia, băiatul nu a făcut acest lucru.
    În același dosar mai sunt arestați alți patru bărbați. Aceștia sunt Mustafa Remus zis Mamutu, Mustafa Marian zis Mamu, Mustafa Argint și Mustafa Remus. Cei patru, dar și băiatul arestat acum, au omorât trei bărbați și o femeie, membri ai aceleiași familii, respectiv tată, mamă, fiu și fratele tatălui, la finele lunii iunie. Cadavrele bărbaților au fost găsite pe strada Gheorghe Doja din Focșani, iar femeia a murit la scurt timp la spital. Doi dintre bărbații arestați atunci au fost prinși la scurt timp după comiterea faptelor, în timp ce alți doi s-au ascuns inițial.

Motivul oribilelor crime a fost o femeie. Unul dintre autori și femeia  de la care a pornit totul, care la rându-i a fost rănită, dar ușor, au fost căsătoriți și au împreună doi copii. Pentru că nu se mai înțelegeau, femeia ar fi plecat de acasă cu tot cu copii. Pe unul l-a dat la stat, iar pe celălalt l-a oprit ea. Apoi, femeia s-a recăsătorit. Fostul soț ar fi vrut să-i fie dați copiii și pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, ajutat fiind de alte persoane, și-a făcut singur dreptate. Morții au fost loviți cu bâte și topoare până și-au dat ultima suflare pe stradă.
    Pe lângă cele cinci persoane arestate, în dosar mai sunt cercetate și altele pentru încăierare. Procurorii au transmis atunci presei un comunicat prin care precizau că „în fapt, s-a reținut că în noaptea de 27/28.06.2017, în jurul orei 00,30, în urma unui conflict între familiile Mustafa Argint și Mustafa Neagu, numiții Mustafa Argint, Mihai (Hadîr) Marcel, Mustafa Marian (zis Mamu), Mustafa Remus (nepotul lui Mustafa Argint), Mustafa Remus (fiul lui Mustafa Argint, zis Mamutu), Mustafa Remus (zis Maca), Mustafa Ciprian și Mustafa Bogdan (zis Åžchiopu) au lovit cu obiecte contondente și tăietoare – înțepătoare pe M.T., M.V., D.R. și M.V. și datorită leziunilor suferite aceștia au decedat. Prin ordonanța din 28.06.2017 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Mustafa Argint, Mustafa Remus (nepotul lui Mustafa Argint), Mustafa Remus, zis Mamutu (fiul lui Mustafa Argint) și Mustafa Marian, zis Mamu pentru infracțiunea de omor calificat (…) și față de inculpații Mustafa Ciprian, Mustafa Bogdan zis Åžchiopu, Mustafa Remus zis Maca și Mihai Marcel, pentru infracțiunea de încăierare (…)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here