Peste 51 de mii de elevi vrânceni au început noul an școlar. Ce mesaje le-au transmis autoritățile

1
1874


Peste 51 de mii de elevi vrânceni au început, ieri, noul an școlar. La festivitățile de deschidere a anului școlar 2017-2018 au participat, alături de părinți și cadre didactice, primari ai localităților vrâncene, parlamentari și reprezentanți ai administrației județene. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, le-a transmis, ieri, cu ocazia începerii noului an școlar, celor peste 51 de mii de elevi vrânceni, să aibă parte de un an școlar plin de rezultate excepționale și le-a spus că pot conta oricând pe sprijinul administrației județene. „Un nou an școlar este pe cale să înceapă cu emoții, în special pentru cei care astăzi pășesc pentru prima dată în curtea unei grădinițe, a unei școli sau a unui colegiu. Cred că nu aveți motive să vă faceți griji pentru că sunteți pe mâini bune și pentru că atât timp cât veți fi la fel de serioși precum profesorii voștri, reușita va fi garantată. Sunt convins că în orice instituție de învățământ din Vrancea vă veți afla, vă veți însuși cunoștințe temeinice, valori civice și morale care vor face din voi niște oameni minunați, cu un viitor strălucit, și care peste ani se vor întoarce aici și vor retrăi, cu ochi de oameni maturi, clipele minunate de pe băncile școlii. Åžtiu că educația nu este o misiune ușoară pentru nimeni, în special pentru profesori, dar pentru o comunitate precum cea din Vrancea, educația a fost și rămâne o prioritate. Vă doresc să aveți un an școlar plin de rezultate excepționale și să contați oricând pe administrația județeană pentru că vom fi mereu alături de voi și vom suține mereu performanța”, se arată în mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

„Ceea ce învățați în anii de școală vă va fi de folos în carierele pe care le veți alege”

    Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei de Politică Externă din Senat, a arătat în mesajul său de început de an școlar, că tinerii trebuie să se pregătească foarte bine pentru a putea face față provocărilor unei lumi aflate într-o continuă transformare și schimbare. „În prima zi de școală a fiecărui an trăim bucuria și emoția unui nou început plin de speranțe și provocări! Doresc să urez tuturor elevilor, care se vor îndrepta azi spre sălile de clasă, mult entuziasm, curiozitate, motivație, pasiune și puterea de a înțelege cât de importantă este educația pentru viitorul vostru. Ceea ce învățați în anii de școală vă va fi de folos în carierele pe care vi le veți alege. Nu trebuie să uitați că, voi, copiii de azi, veți fi cei care veți face transferul de generații și veți prelua tot ceea ce înseamnă activități dar și responsabilități în România. Va trebui să fiți bine pregătiți pentru a putea face față provocărilor unei lumi aflate într-o continuă transformare și schimbare. De aceea, va trebui să învățați și să nu uitați că educația este foarte importantă pentru fiecare dintre voi, iar de acest lucru depinde cariera și viitorul vostru”, se arată în mesajul parlamentarului vrâncean. Cristian Dumitrescu i-a îndemnat pe elevi să ia aminte la învățăturile părinților și ale dascălilor și să preia corect de la cei mai mari „cunoștințele pe care le-au dobândit ei de-a lungul vremii”.

Activitatea școlară, susținută de primarii vrânceni

    Primarii localităților vrâncene au participat la festivitățile de deschidere de an școlar la școlile din localitățile pe care le conduc. Aceștia și-au arătat sprijinul pentru tot ceea ce înseamnă activitate școlară și le-au urat elevilor să învețe dacă vor să aibă un viitor mai bun.

    Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a fost prezent la Școala Ștefan cel Mare, la Colegiul Unirea. „În această dimineață am avut deosebita plăcere de a transmite în mod direct elevilor și cadrelor didactice de la câteva unități de învățământ din municipiul nostru urările mele de succes, realizări, putere de muncă și cât mai multe împliniri în noul an școlar. I-am asigurat de întreaga susținere din partea mea și a Primăriei Municipiului Focșani, pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de învățământ focșănean, pentru sprijinirea în continuare a performanței și pentru investițiile necesare fiecărei instituții de învățământ în parte. Apreciem și rămânem deschiși la ideile și inițiativele privind obținerea celor mai bune rezultate și facem tot ceea stă în puterile noastre pentru a crea un mediu cât mai atractiv și propice dezvoltării armonioase a copiilor noștri. Cu deosebită prețuire, vă urez succes, multe realizări și împliniri peste așteptări în anul școlar 2017 – 2018!”, se arată într-un mesaj al primarului Misăilă. „Un nou an școlar începe azi și doresc dascălilor, părinților, bunicilor multă înțelepciune în creșterea și educarea copiilor noștri, iar lor le urez să facă toate lucrurile de care ei cred că sunt capabili, să studieze temeinic, să acumuleze cunoștințe atât pentru cultura lor generală, cât și pentru profesia de viitor. Să aveți, dragi elevi și profesori, mereu vie dorința de a învăța, să ne uimiți și să vă uimiți cu rezultate extraordinare, de care știm că sunteți capabili. Succes pentru împlinirea viselor în anul școlar care începe azi!”, a scris primarul Focșaniului, pe pagina sa de Facebook.

     Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a spus în mesajul său că va face toate eforturile pentru asigurarea fondurilor necesare funcționării școlilor, astfel încât fiecare unitate de învățământ să fie dotată și întreținută corespunzător. „Pentru elevi, fiecare nou an școlar oferă prilejul de a dobândi noi cunoștințe, de a descoperi lumea din jurul lor, de a-și dezvolta personalitatea și de a înțelege că nu trebuie învățat pentru școală cât mai ales pentru viață. În acest sens, atât sprijinul profesorilor cât și al părinților este esențial. Este de apreciat activitatea cadrelor didactice din toate școlile din municipiul Adjud, dăruirea și eforturile acestora depuse în cadrul sistemului educațional. Școala în care învățați este frumoasă, curată, administrația locală preocupându-se ca deschiderea anului școlar 2017-2018 să se realizeze în condiții bune. Astăzi, 11 septembrie 2017, începe un nou an școlar și avem speranța că vor fi obținute în continuare performanțe școlare foarte bune, care să vă răsplătească eforturile. În acest moment festiv pe care îl trăim cu emoție, vă asigurăm că Primarul municipiului Adjud și Consiliul Local, vor depune toate eforturile pentru asigurarea fondurilor necesare funcționării școlilor, astfel încât fiecare școală să fie dotată și întreținută corespunzător. Așteptăm din partea elevilor să învețe cât mai bine, să aibă o purtare frumoasă și să acorde respectul cuvenit pentru tot ceea ce înseamnă școală și educație”, a precizat primarul Constantin Armencea.

    Primarul Daniel Nicolaș a participat la deschiderea noului an școlar la Liceul Tehnologic din Odobești. Acesta a precizat că pentru elevi este foarte important să învețe și a precizat că în calitatea sa de edil șef va face tot ce poate pentru a asigura condițiile necesare unui învățământ de calitate. Nicolaș a anunțat că va continua și investițiile în infrastructura școlară. „Este începutul de an școlar. Este un început pentru fiecare copil prezent în această curte. Prima generație de copii pe care eu i-am însoțit la grădiniță, la grupa mică, astăzi, intră în clasa a XII-a. Este o mare bucurie pentru mine să văd că o generație întreagă a parcurs toate aceste etape. Vă doresc un început de an școlar sănătos, bun, cu baze solide. Ca un cadou pentru această școală vă anunț în premieră că vom începe lucrările la un teren de sport în curtea liceului cu gazon sintetic și nocturnă. Vreau să avem promovabilitatea cea mai bună a ultimilor ani, iar acest lucru depinde foarte mult de voi, elevii”, a precizat primarul Daniel Nicolaș.

Elevii din Panciu vor învăța într-un singur schimb

    Începând cu anul școlar 2017-2018, toți elevii din Panciu vor învăța într-un singur schimb. Anunțul a fost făcut, ieri, de primarul Iulian Nica la festivitatea de deschidere a noului an de învățământ. „Pentru prima dată, după o jumătate de secol, toți elevii de la cursurile de zi, din ambele licee, vor învăța într-un singur schimb! Astfel, și elevii de la Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza» vor veni la cursuri doar dimineața, de la ora 8.00, ca și colegii lor de la Liceul Teoretic «Ioan Slavici», care învață într-un singur schimb încă de anul trecut. Sunt convins că această măsură va avea consecințe benefice pentru toți factorii implicați în actul educațional: elevi, profesori, și părinți”, a precizat primarul Iulian Nica.
    În prima zi de școală, Primăria Orașului Panciu a păstrat tradiția de a oferi elevilor din clasele pregătitoare, celor din ciclul primar și gimnazial, precum și preșcolarilor, câte un set de rechizite gratuite. „Este încă un motiv să fiți la fel de motivați, de implicați și de responsabili, ca și în anul școlar anterior. Sunt sigur că eforturile voastre vor fi din nou încununate de performanțe și rezultate de excepție, care vor face să se vorbească la superlativ despre învățământul păncean”, a afirmat Iulian Nica.
    Noul an școlar a fost precedat de o slujbă de binecuvântare, oficiată de protopopul Vasile Dabija, împreună cu un sobor de preoți din parohia Panciu. „În numele Înalt Prea Sfințitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care cu părintească dragoste ne poartă în rugăciunile sale, vă doresc ca bunul Dumnezeu să vă dăruiască minte luminată, înțelepciune, echilibru și să vă ajute să aduceți întotdeauna bucurie părinților voștri, stimaților dascăli care, cu multă responsabilitate, se dedică educării vostre și, în același timp să deveniți vrednici fii ai patriei și neamului românesc și ai Bisericii Drept Măritoare! Succes în tot ceea ce vă doriți să realizați în noul an școlar!”, a spus preotul protopop Vasile Dabija.
    La eveniment au mai participat deputații Angel Tîlvăr și Nicușor Halici, inspectorul școlar Aurora Lefter și locotenentul Mădălin Nica, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea, fost absolvent al școlilor păncene.
    După inaugurarea anului școlar 2017-2018, primarul Iulian Nica, deputatul Nicușor Halici și inspectorul școlar Aurora Lefter au vizitat Liceul Teoretic „Ioan Slavici” și Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”. Nicușor Halici a felicitat administrația locală pentru condițiile de studiu la standarde europene oferite elevilor și profesorilor din Panciu și i-a îndemnat pe copii să învețe pentru a deveni oameni de bază ai societății. „Este cea mai frumoasă perioadă din viața voastră: perioada în care veți învăța și vă veți forma pentru a prelua frâiele și să duceți țara mai departe, spre un viitor mai bun și mai strălucitor, așa cum și noi am preluat-o de la părinții noștri. Vă urez să aveți un an liniștit, cu rezultate deosebite!”, le-a transmis elevilor deputatul Nicușor Halici.

Incident la început de an școlar: Primarul de la Fitionești, dat afară dintr-o sală de clasă

    Începutul noului an școlar a adus cu sine și situații mai puțin plăcute. Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a fost dat afară din una din sălile de clasă ale Școlii Mănăstioara de către învățătoarea Doian Dumitru. Incidentul a avut loc, ieri dimineață, la festivitățile de deschidere a noului an școlar și a fost făcut public de primarul Iordache Cazacu pe pagina sa de Facebook. „Nu credeam că o să trec și prin momente mai puțin plăcute, mai ales din partea unui cadru didactic, care, nici mai mult nici mai puțin m-a poftit afară din sala de clasă fără niciun motiv. Prezenți fiind părinții și copiii deopotrivă. Vă mulțumesc domnișoara Doina, aceasta este răsplata pentru efortul depus de mine împreună cu echipa din Primăria Fitionești, pentru ca dumneavoastră să vă puteți desfășura activitatea în condiții superbe! Rușinică!!!”, a scris Iordache Cazacu pe pagina sa de socializare.
Contactat de reporterii noștri, primarul Iordache Cazacu a precizat că este vorba de „un gest incalificabil”, dar că este convins că nu toate cadrele didactice gândesc așa.
Învățătoarea Doina Dumitru nu a putut fi contactată pentru a i se consemna punctul de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here