VIDEO: Cantitate imensă de vin indisponibilizată în urma a 11 percheziţii; polițiștii au descoperit o instalație subterană. Principalul vizat, un afacerist din Boloteşti

5
5451


Polițiștii vrânceni au efectuat 11 percheziții și au indisponibilizat aproape 130.000 litri de vin într-un dosar în care se fac cercetări pentru deținere în afara antrepozitului fiscal, peste limita prevăzută de lege, de produse accizabile supuse marcării, și contrafacere de băuturi alcoolice. La perchezițiile efectuate în județul nostru, dar și în județul Bacău, s-a găsit și o instalație subterană de aproximativ 100 de metri prin care se aproviziona instalația de îmbuteliat, amplasată în crama unei societăți. Surse oficiale din rândul anchetatorilor ne-au spus că principalul vizat a fost un afacerist din Bolotești, dar și că instalația de îmbuteliat s-ar fi găsit chiar acasă la el. Se pare că ancheta în acest dosar ar fi început în iunie a.c., atunci când oamenii legii au oprit în trafic o mașină care aparținea uneia dintre societățile vizate și care transporta 3.600 litri de vin, impropriu consumului.

    Polițiștii vrânceni au început sa facă ordine printre producătorii de alcool din județ. După ce în luna iulie a.c., în urma unor percheziții de amploare, s-au indisponibilizat peste 350.000 litri de vin, zilele trecute, oamenii legii au dat din nou buzna în casele și la sediile societăților unor persoane care fac afaceri cu alcool, în special vin.
    În urma perchezițiilor de la finele săptamânii trecute, polițiștii au indisponibilizat aproape 130.000 litri de vin. De asemenea, în timpul acestora s-a găsit o instalație subterană de îmbuteliere de aproximativ 100 de metri lungime. În total s-au făcut 11 percheziții, în Vrancea și Bacău. Potrivit unor surse, șase dintre percheziții au fost la sediile unor societăți și la puncte de lucru ale acestora și 5 la imobilele unor persoane fizice din comunele Bolotești și Å¢ifești, dar și în Bacău.”Aproape 130.000 de litri de vin, o instalație subterană, pompe și alte produse pentru fabricarea alcoolului au fost confiscate de polițiștii din Vrancea, în urma a 11 percheziții domiciliare efectuate la firme și persoane bănuite de operațiuni ilegale cu alcool. La data de 7 septembrie a.c., polițiștii  Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au efectuat 11 percheziții domiciliare, la societăți comerciale și puncte de lucru ale acestora, precum și la locuințele unor persoane fizice, din județele Vrancea și Bacău.
În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizați 123.800 de litri de vin, 80 de litri de țuică, 170 de kilograme de glucomin, 20 de litri de acid lactic, 25 de kilograme de glicerină, 20 de kilograme de zahăr, 128 de pachete de drojdie, 10 kilograme de acid citric, 15 kilograme de bentonită, 15 kilograme de sulfat de amoniu și tiamină, ambalaje cu inscripția zaharină, 2 pompe și un filtru performant. De asemenea, în timpul activităților, la locuința unuia dintre administratorii societăților vizate a fost găsită o instalație subterană, de aproximativ 100 de metri lungime, prin care s-ar fi aprovizionat instalația de îmbuteliat, amplasată în crama societății”
, se arată într-o informare a Poliției Române. 

Principalul vizat ar fi un afacerist din Bolotești

    Potrivit unor surse oficiale din rândul anchetatorilor, principalul vizat ar fi un afacerist din comuna Bolotești, județul nostru. De asemenea, aceleași surse ne-au mai spus și că mai toate locațiile percheziționate i-ar aparține, inclusiv cele din Bacău la care s-au făcut percheziții. Persoana în cauză era supravegheată de anchetatori de aproximativ două luni, după ce la începutul lunii iunie a.c, oamenii legii au oprit în trafic o mașină ce transporta vin, peste 3.500 de litri. Polițiștii spun că în urma verificărilor făcute în acest caz s-a stabilit că vinul era impropriu consumului uman. „În aceeași cauză, la data de 9 iunie a.c., politiștii au depistat, în trafic, un transport care aparținea uneia dintre societățile vizate, cu 3.600 de litri de vin, impropriu consumului uman”, se mai arată în informarea Poliției Române. 
    La sediul societății din Bolotești, s-ar fi găsit peste 110.000 litri de vin, iar la un alt imobil deținut de aceeași persoană s-au găsit peste 5.000 litri de vin și alte substanțe și produse folosite la prepararea alcoolului. Tot aici s-ar fi găsit și conducta subterană de la care se aproviziona instalația de îmbuteliat aflată în crama societății în care s-au găsit peste 110.000 litri de vin.
    Tot la Bolotești, la locuința unei femei, care ar fi rudă cu administratorul menționat, s-ar fi găsit câteva zeci de litri de țuică, iar într-un alt imobil, părăsit, ce aparține tot acesteia, s-ar fi găsit peste 6.000 litri de vin. Substanța era depozitată în peturi ce purtau inscripția societății din Bolotești. Principala societate vizată în acest dosar a fost înființată în anul 2008, după cum spun surse oficiale și, conform descrierii de pe internet, are ca obiect de activitatea „fabricarea vinurilor din  struguri”. Se pare că descrierea nu corespunde cu realitatea, după cum reiese din comunicatul remis presei de reprezentanții Poliției Române.
Polițiștii vrânceni continuă cercetările în acest dosar „în vederea documentării întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de deținere în afara antrepozitului fiscal, peste limita prevăzută de lege, de produse accizabile supuse marcării și contrafacere de băuturi alcoolice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here