GALERIE FOTO :Lecții de politică și de viață pentru tinerii participanți la Școala de vară a TSD Vrancea

4
2627


Åžcoala de Vară a TSD Vrancea s-a încheiat, ieri, după trei zile de dezbateri. Ultima zi i-a avut ca vorbitori pe europarlamentarul Emilian Pavel, membru în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European.
Acesta a explicat că președinția Consiliului European se asigură prin rotație de către statele membre ale UE din 6 în 6 luni. În cursul acestei perioade de 6 luni, Președinția conduce reuniunile la toate nivelurile în Consiliu, contribuind la asigurarea continuității lucrărilor UE în cadrul Consiliului. Statele membre care dețin președinția lucrează împreună îndeaproape în grupuri de trei, denumite „triouri”. Acest sistem a fost introdus de Tratatul de la Lisabona în 2009. Trioul stabilește obiective pe termen lung și pregătește o agendă comună, determinând subiectele și aspectele majore care vor fi abordate de Consiliu pe o perioadă de 18 luni. Pe baza acestui program, fiecare dintre cele 3 țări își pregătește propriul său program, mai detaliat, pentru 6 luni. România urmează să deschidă Trio-ul de Președinții pe care îl împarte cu Finlanda și
Croația. Importanța educației, noile modalități de comunicare și adaptarea noilor tipuri de comunicare-social media-la fiecare categorie de vârstă, obiectivele pe care România le va avea când va prelua președinția Uniunii Europene în 2019, au fost principalele teme abordate pe parcursul celor trei zile de dezbateri.
    Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, a declarat în deschiderea lucrărilor Școlii de Vară că educația este o prioritate pentru dezvoltarea personală. „Când am lansat acest proiect care este Școala de vară a TSD Vrancea, am plecat de la unul din obiectivele importante ale societății românești și anume, educația. Educația este o prioritate dacă vrei să faci ceva în viață. Și urmând acest exemplu, în urmă cu 11 ani am realizat prima școală de vară a TSD Vrancea. În fiecare an am dezbătut o temă de mare actualitate la care am invitat întotdeauna oameni politici și analiști politici de marcă. Trebuie să remarcăm cu toții că tot timpul am fost sprijiniți și am fost împreună cu Marian Oprișan care este unul dintre cei mai mari susținători ai tinerilor”, a afirmat senatorul Cristian Dumitrescu. Acesta a arătat ca sunt foarte mulți tineri care au ajuns în funcții politice importante și care anterior au trecut prin această Școală de vară. Cristian Dumitrescu le-a explicat tinerilor social democrați că tema din acest an a Școlii de vară, „Președinția UE- Examenul maturității României Europene”, este foarte importantă în contextul în care din 2019 România va deține președinția UE. „România trebuie să facă totul ca să ajungă în primele zece țări ale UE. Acesta este motivul pentru care am ales această temă a școlii de vară!”, a spus senatorul Cristian Dumitrescu.
    Ministrul pentru Dialog Social și președinte al TSD, focșăneanul Gabriel Petrea, a abordat câteva teme importante pentru mediul politic din România, noul mod de comunicare prin canalele social media, Centenarul dar și președinția Uniunii Europene. Petrea a precizat că este foarte important pentru echipa PSD să pregătească tinerii din partid și să fie întotdeauna în pas cu tendințele din Uniunea Europeană.
    În cea de-a doua zi a școlii de vară, senatorul Ecaterina Andronescu a declarat că educația este cel mai important element pentru fiecare persoană, este cea care ajută la dezvoltarea fiecărei persoane. Senatorul social democrat a arătat că un element foarte important pentru educația tinerilor este creativitatea. Andronescu a susținut ca omul nu evoluează dacă este lipsit de creativitate. „Nu poți să faci același lucru mereu fără să aduci elemente de noutate. În realizarea acestor deziderate șansa noastră este să ne folosim de tehnologie și de inovație”, a precizat Ecaterina Andronescu. O altă temă abordată de fostul ministru al Educației a fost cea a folosirii excesive a tehnologiei care poate crea o lume virtuală ce nu are legătură cu realitatea. „Trebuie să avem o măsură a ceea ce facem. De aceea cred că fără să exagerăm cu tehnologia putem spune că are și un rol în dezvoltarea individului, cel puțin în cazul memoriei vizuale”, a arătat Ecaterina Andronescu.
    Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a declarat că trebuie stabilite obiectivele României în plan european, în contextul preluării președinției UE de către România. Acesta a precizat ca președinția UE oferă posibilitatea să pună în aplicare o serie de proiecte care să vizeze și prioritățile României. „Trebuie să realizăm dezbateri în acest sens și să stabilim clar care sunt prioritățile României la nivel european la preluarea președinției UE din 2019. Trebuie să ne pregătim într-o manieră adecvată pentru preluarea președinției UE. De aceea trebuie sa știm clar ceea ce ne dorim să facem odată preluată președinția UE”, a mai spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here