Artiști de top la Zilele Comunei Suraia

0
2693


Autoritățile din comuna Suraia vor organiza, sâmbătă și duminică, cea de-a patra ediție a zilelor comunei. Manifestarea va avea loc pe stadionul din centrul localității, iar la eveniment sunt așteptați să participe toți locuitorii comunei, dar și cei ai localităților învecinate. Printre surprizele pregătite de organizatori se află un program artistic susținut de artiști de top, dintre care amintim pe Fuego, Iulia Jianu, Nicu Paleru, Diana Rotaru, Anamaria Botezatu, Alexandru Recolciuc, Mădălina Manolache, Alin Suceveanu, Nicoleta Buga, Lore, Elena Macovei, Iustina Păun, Rareș Mihai Florescu, Iustin Vișan. Pe scenă vor mai urca ansamblurile folclorice Rapsodia Vultureană și Cununița Satului.
Primarul comunei Suraia, Vasile Grosu, a declarat că organizarea acestor manifestări are și rolul de a-i readuce acasă pe locuitorii comunei plecați în alte zone ale țării sau peste granițe. „Ziua comunei Suraia este un eveniment care are la bază dorința noastră de a-i aduna în același loc pe toți locuitorii comunei, pe cei plecați pe alte meleaguri, dar care nu au uitat de locurile natale, dar și locuitori ai altor localități care doresc să petreacă cu noi două zile frumoase. Pentru acest eveniment avem pregătit un program artistic cu invitați de top, dar și alte surprize„, a precizat primarul Vasile Grosu.
Cu această ocazie, edilul șef va face și o scurtă prezentare a proiectelor realizate în ultimul an. În prezent, autoritățile locale din Suraia au în derulare două proiecte de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba de „Modernizare străzi în zona centru Suraia”, care are o valoare de 7.718.784 lei și „Reabilitare, modernizare Grădinița nr 2 în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare”, proiect în valoare de 704.593 lei. Primul proiect prevede asfaltarea a 10 kilometri de străzi din zona centrală a comunei. Lucrările constau în balastare, turnarea a două straturi de asfalt, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și a mai multor podețe. Primarul comunei Suraia, Vasile Grosu, a declarat că acesta este cel mai mare proiect de reabilitare a străzilor din localitate. „Proiectul are o valoare de aproape 8 milioane de lei și constă în balastarea și asfaltarea a 10 kilometri de străzi. Este cel mai mare și cel mai important program investițional derulat în comuna Suraia”, a precizat edilul.
În ultimii ani, autoritățile locale din Suraia au reușit să construiască o sală de sport cu o capacitate de 150 de locuri, care este una dintre cele mai mari săli de sport din județ. Valoarea investiției s-a ridicat la 2,4 milioane de lei. De asemenea, autoritățile locale din Suraia au construit un teren de sport cu nocturnă, pe terenul pe care s-a aflat un cămin cultural, în stare avansată de degradare.  „Căminul Cultural se afla într-o stare avansată de degradare ca urmare a faptului că nu a fost reabilitat niciodată. Că așa stau lucrurile reiese și dintr-o expertiză realizată de Primăria Suraia, din care rezultă că acest imobil nu mai putea fi folosit pentru întâlniri publice deoarece risca să se dărâme în orice moment, iar reparațiile ar fi costat mai mult decât construirea unui imobil nou. Așa se face că, având acordul consiliului local care a aprobat în unanimitate, a fost demolat căminul cultural și a fost construit terenul de sport”, a afirmat primarul Vasile Grosu.
Edilul a arătat că toate obiectivele de investiții au devenit realitate cu sprijinul necondiționat al președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Sunt investiții importante pentru comunitate, care au devenit realitate cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan”, a adăugat primarul comunei Suraia, Vasile Grosu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here