GALERIE FOTO : Un ministru și doi parlamentari, alături de tinerii social-democrați în prima zi a Școlii de vară a TSD Vrancea

5
4668


Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, președintele Comisiei de politică externă din Senat, a deschis, ieri, cea de a 11-a ediție a Școlii de vară a TSD Vrancea. Evenimentul a devenit o tradiție pentru social democrații vrânceni și are loc anual la Gălăciuc. La acțiunile organizate în prima zi a Școlii de vară au mai fost prezenți focșăneanul Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social și președintele TSD, și deputatul PSD de Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu. Åžcoala tineretului social democrat vrâncean are ca temă „Președinția UE-Examenul maturității României Europene”, fiind prezenți peste 100 de tineri din județ. Joi, 7 septembrie, la finalul manifestării, președintele PSD Vrancea și președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Marian Oprișan, va oferi diplome de participare și premii pentru tinerii social democrați.

    Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, a declarat ieri, în deschiderea lucrărilor Școlii de Vară a TSD Vrancea, că educația este o prioritate pentru fiecare persoană, pentru dezvoltarea personală. „Când am lansat acest proiect care este Scoala de vară a TSD Vrancea, am plecat de la unul din obiectivele importante ale societății românești și anume educația. Educația este o prioritate dacă vrei să faci ceva în viață. Și urmând acest exemplu, în urmă cu 11 ani am realizat prima școală de vară a TSD Vrancea. În fiecare an am dezbătut o temă de mare actualitate la care am invitat întotdeauna oameni politici și analiști politici de marcă. Trebuie să remarcăm cu toții că tot timpul am fost sprijiniți și am fost împreună cu Marian Oprișan care este unul dintre cei mai mari susținători ai tinerilor”, a afirmat senatorul Cristian Dumitrescu.
    Acesta a arătat ca sunt foarte mulți tineri care au ajuns în funcții politice importante și care anterior au trecut prin această Școală de vară. „Avem mulți tineri care au ajuns în funcții politice importante, parlamentari, aleși județeni și locali. Este important de știut că în Vrancea avem singura școala de vară a TSD la nivel județean din România. Este o tradiție a noastră, a social democraților vrânceni. Această școală este un fel de curs de formare politică după modelul european. Vrem ca tinerii să fie cât mai prezenți în activitatea politică a acestei țări”, a precizat Cristian Dumitrescu.
Acesta le-a explicat tinerilor social democrați că tema din acest an a școlii de vară, „Președinția UE- Examenul maturității României Europene”, este foarte importantă în contextul în care din 2019 România va deține președinția UE. „Noi trebuie să le spunem cetățenilor ce am reușit să facem și ce mai avem de făcut pentru ca România să aibă un cuvânt important în UE. Din păcate, România are încă o poziție îndepărtată față de ceea ce ar trebui sa fie. De aceea, România trebuie să facă totul ca să ajungă în primele zece țări ale UE. Acesta este motivul pentru care am ales această temă a școlii de vară!”, a spus senatorul Cristian Dumitrescu.

Despre facebook și comunicarea în social media

    Ministrul pentru Dialog Social și președinte al TSD, focșăneanul Gabriel Petrea, a abordat câteva teme importante pentru mediul politic din România, noul mod de comunicare prin canalele social media, Centenarul dar și președinția Uniunii Europene. „Sunt multe dezbateri privind viitorul tinerilor. Cum își aleg tinerii facultățile, se ține cont de dezvoltarea tehnologiilor, de progresul industrial, de inovații. Este foarte important ca tinerii în special să aleagă ce vor face în viață în cunoștință de cauză, iar rolul nostru, al social democraților, este să arătam toate aceste lucruri”, a spus Petrea. Acesta consideră ca este foarte importantă comunicarea iar noile dezvoltări tehnologice, dezvoltarea explozivă a social media din ultimii ani au dus la schimbarea ideii despre ceea ce însemna comunicarea până de curând, care se axa în special pe media scrisă și audio vizuală. „În prezent, Facebook, sau oricare alt canal de socializare, deține supremația privind comunicarea. Iar în PSD comunicarea este avansată. Să nu uităm că un președinte PSD și-a anunțat demisia din funcție pe Facebook”, a arătat Petrea, care a precizat că este foarte important pentru echipa PSD să pregătească tinerii din partid și să fie întotdeauna în pas cu tendințele din Uniunea Europeană.

Miniștrii PSD vin la întâlnirea cu tinerii social democrați vrânceni

    Alți doi miniștri ai Guvernului condus de Mihai Tudose vor participa la acțiunile din cadrul Școlii de vară care se vor finaliza joi, 7 septembrie. Vor discuta cu tinerii social democrați ministrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca și Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene, președintele coordonator național al PES activists România. Printre invitații care vor fi prezenți la Școala de vară se mai află europarlamentarul Emilian Pavel, membru în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, senatorul Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport. La finalul manifestării, președintele PSD Vrancea și președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Marian Oprișan va oferi diplome de participare tinerilor și premii pentru câștigătorii concursurilor ce vor fi organizate pe durata celor trei zile.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here