Frații care și-au bătut crunt vecinul rămân în arest; ei sunt acuzați de tentativă la omor calificat

0
615


Frații din Bordești, care în seara zilei de 9 iulie au bătut măr un vecin, după ce au vrut să-i fure lucerna, rămân după gratii. Inițial ei au fost acuzați de tâlhărie calificată, încadrarea juridică a faptei fiind apoi schimbată în tentativă la infracțiunea de omor calificat. În sarcina unuia dintre ei s-a reținut și infracțiunea de tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și în consecință: (…) dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaților: 1. D(…) Cătălin Tudorel, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor calificat (…) 2. I(…) Ionuț, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de omor calificat (…) și tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată (…) pentru o perioadă de 30 zile pentru fiecare dintre cei doi inculpați, începând cu data de 08.09.2017 și până la data de 07.10.2017, inclusiv. (…) Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în Camera de Consiliu azi, 04.09.2017”, se arată în hotărârea magistraților de la Tribunalul Vrancea.
    Cei doi au fost reținuți pe 10 iulie și arestați preventiv ulterior, după ce, în seara zilei de 9 iulie, Cătălin Tudorel D., de 19 ani, și fratele său, Ionuț I., de 26 de ani, au plecat de acasă cu intenția de a duce caii să pască pe un teren situat nu departe de locuința lor. În drum spre terenul respectiv, frații au trecut pe lângă proprietatea vecinului lor și au văzut lucerna, moment în care fratele mai mare s-a gândit să meargă să o fure. Fratele mai mic și-a continuat drumul cu caii la păscut, în timp ce fratele mai mare a luat-o către proprietatea vecinului. Ajuns acolo, s-a apucat de strâns lucerna. Ghinionul lui a fost că a fost observat de partea vătămată, care a strigat la el, cerându-i să plece. Ionuț I. nu a plecat, ba chiar a fost deranjat de atitudinea vecinului, motiv pentru care s-a îndreptat către acesta și l-a lovit cu pumnii în față, dar și peste corp. 
Sursele noastre spuneau atunci că pentru a se apăra, partea vătămată l-a lovit pe inculpat cu o furcă în zona gâtului. Inculpatul nu s-a potolit și a continuat să lovească victima, iar când a constatat că sângerează în zona gâtului, i-a cerut ajutor fratelui său mai mic, care a venit imediat. În loc să aplaneze conflictul, acesta a început la rându-i să lovească partea vătămată cu picioarele în spate și la coaste. Între timp, fratele mai mare a plecat către casă, iar când a văzut că mezinul continuă să lovească victima a strigat la acesta să o lase în pace.
Ajuns acasă, Ionuț I. a fost văzut de concubina sa, care a chemat poliția și ambulanța. Nimeni nu a spus nimic de cea de-a doua victimă. În timp ce medicii îi acordau îngrijiri medicale lui Ionuț I., au auzit strigătul de ajutor al vecinului, care era în stare mult mai gravă. Potrivit anchetatorilor, victima a suferit leziuni care i-au pus în pericol viața, având fracturi, probleme la un plămân, hemoragie și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here