Cum îşi poate recăpăta strălucirea “femeia mileniului III”?

1
798


„Femeia mileniului trei” este cea mai complexă ființă care a trăit vreodată pe această planetă, deoarece este mereu atentă la orice detaliu și își ordonează viață chiar mai bine decât cei mai organizați profesioniști. Există totuși momente când femeia modernă își pierde din strălucire, și acest lucru se întâmplă din cauza stresului cotidian pe care este nevoită să-l suporte, a rutinei, a pasivității sau chiar a depresiei.
    În opinia cunoscutului psiholog Lenke Iuhos (FOTO), acești factori externi foarte nocivi pentru starea de spirit a femeii, o face să simtă că nu e ceva în regulă cu ea, nu se mai vede frumoasă, nu se simte mulțumită de ea, de cum îi stau hainele, de munca ei, de familia ei, iar viața de cuplu nu mai e cum și-a imaginat-o. „Femeia modernă este mai aranjată, mai frumoasă, mai independentă decât erau femeile acum câteva decenii, ca să nu vorbim de secole, însă sunt mult mai fragile și ușor de rănit. Femeia modernă își pune multe întrebări, își setează multe obiective și provocări și este într-o continuă fugă după validări sociale. Există multe femei tinere care pur și simplu intră în depresie dacă nu întrunesc un număr considerabil de like-uri pe Facebook la o fotografie. Este cel mai uzual exemplu, care ne arată că validarea socială a devenit primul element pe o listă de priorități. Toată această goană de validare forțată primește răspunsuri politicoase din partea bărbaților sau chiar din partea femeilor, deoarece fiecare răspuns afirmativ ascunde, în fapt, un scop ascuns. Într-un final, femeile vor fi dezamăgite dacă merg pe această strategie, deoarece se vor lovi de o realitatea cruntă: nimeni nu te validează gratuit.  Feminitatea funcțională se cultivă prin puterea ta, prin gândurile tale, prin atitudinea ta față de semnele venite din jurul tău. Multe femei se sperie din cauza trecerii timpului, crezând că își vor pierde din femininatate și din frumusețe. În realitate, dacă își focusează frumusețea pe atitudine, pe putere, pe educație, frumusețea unei femei va rămâne vie toată viața”, declară psihologul Lenke Iuhos.
    Totodată, specialistul în psihologia relațiilor de cuplu le recomandă tuturor femeilor să pună accent pe iubire, deoarece iubirea este transformatoare, să își proiecteze secundă de secundă viața, să facă sport, să mănânce sănătos și să fie deschise la tot ceea ce e nou. Acestea sunt cele 7 secrete ale feminității funcționale:
1. Să știi că ești una! „Să știi în permanență că ești una, nu o mulțime, ci una … acesta este primul secret al frumuseții tale, să te folosești de gândul că ești unică și ai calitatea, frumusețea, sănătatea ta, doar a ta. Te ajută să fii atentă cu tine!”, este sfatul psihologului Lenke Iuhos.
2. Iubește-te! „Nu este un gest egoist dacă învățăm să ne iubim mai multe pe noi. Doar așa putem avea armonie cu corpul nostru. Acceptă-l, gândește-te pozitiv la el, răsfață-l, dă-i calitate prin hainele pe care le porți, cu o atitudine naturală. Toate acestea îți vor da un aport de confort psihic. Te ajută să fii Tu!”, afirmă psihologul Lenke Iuhos.
3. Lucrează cu tine! „Proiectează-ți în fiecare dimineață ziua, imaginează-ți cum ai vrea să decurgă ea. Totul trebuie să pornească zilnic de la tine, gândurile tale să nu rămână doar un glas interior, dă-le viață. Vrei să gătești ceva bun? Fă-o cu plăcere! Vrei să te înțelegi bine cu soțul tău? Fă-ți timp pentru el! Vrei să ai armonie în relațiile cu copii tăi? Faceți programe împreună! Vrei să arăți bine? Ocupă-te de elementele mici care te conturează! Învăță să ții mult la igiena ta, alege-ți ținute optime pentru tine, deoarece corpul tău va reacționa, te va răsplăti cu aprecieri. Te ajută să fii o persoană vie!”, explică psihologul Lenke Iuhos.
4. Fă sport, fii atentă la alimentație! „Sportul și alimentația sănătoasă ar trebui să fie primordiale pe lista ta de priorități. Fă sport când simți că ceva nu e plăcut la tine, astfel vei simți că te respecți, te va motiva în adoptarea unui stil de viață sănătos. Respectându- te, îi vei respecta pe cei din jurul tău. Te ajută să fii prezentă în prezentul tău feminin!”, spune specialistul.
5. Fii atentă ce comportament abordezi! „Învață să îți formezi un portofoliu optim de atitudini, reacții și comportamente specifice statutului pe care-l ai în diversele medii în care te învârți. Aici, autocunoașterea face diferența între femeia de acasă, de la locul de muncă și cea din societate. Femeia care e mulțumită de ea, nu doar în vorbe, e fericită, are un echilibru fără margini. Radiază liniște sau energie plină de feminitate, atunci și unde trebuie. Te ajută să fii selectă cu tine!”, este de părere psihologul.
6. Fii deschisă la nou! „Depășește stereotipurile și prejudecățile, deoarece te fac prizoniera acelor modele de viață și, fără să observi, devii pasivă. Prin deschidere față de noutăți, te ajuți să nu pierzi acel moment optim care poate să-ți dea o idee productivă, un loc de muncă la care visezi sau bărbatul pe care-l cauți”, conchide psihologul Lenke Iuhos, specialist în relații de cuplu.

Plus Communication
office@pluscommunication.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here