GALERIE FOTO : Acces la internet pentru nevăzătorii din Vrancea

0
1457


Cincisprezece computere adunate din donații și adaptate nevoilor nevăzătorilor de către voluntarii LIONS Club Constanța au ajuns la Filiala Vrancea a Asociației Nevăzătorilor din România, fiind oferite membrilor acesteia, pentru a le face traiul mai ușor. Donația a fost făcută în cadrul proiectului național „BatPro – Calculator pentru nevăzători”. Computerele au instalat programul BatPro, o aplicație informatică destinată persoanelor cu deficiențe de vedere, care nu sunt familiarizate cu folosirea calculatorului.
Aplicația creată în cadrul BatPro permite utilizatorului ca, folosind doar patru taste, sus, jos, stânga, dreapta, să poată accesa o colecție de peste 40.000 de cărți audio, ziare, posturi de radio pe internet, informații meteo, horoscop, curs valutar și rezultate sportive. Aplicația conține și câteva cursuri interactive dezvoltate special pentru nevăzători: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet și un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber sunt încorporate și câteva jocuri. Mai multe informații despre proiect găsiți pe website-ul batpro.org.
„Pentru ca astfel de computere să ajungă la cât mai mulți dintre cei aflați în nevoie, depinde de fiecare dintre noi. Mai exact, cei care au calculatoare, laptopuri sau doar componente de care nu mai au nevoie, le pot duce la sediile Asociației Nevăzătorilor sau pot contacta LIONS Club Constanța la telefon 0730.390.387. Programul este în al treilea an de derulare și va continua și în anii următori. De aceste calculatoare pot beneficia doar cei care sunt membri ai Asociației Nevăzătorilor din România. Proiectul este derulat împreună de LIONS Club Constanța și Asociația Nevăzătorilor filiala Constanța – Tulcea, numărul total de calculatoare donate în regiunea de Sud-Est a țării ajungând astfel la 130”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
LIONS Club Constanța este o organizație de voluntariat, având în prezent membri din tot spectrul profesional și care, alături de alți peste 1,4 milioane de voluntari din mai mult de 200 țări, face parte din marea familie LIONS Club Internațional, care anul acesta a celebrat 100 de ani de la înființare. Motto-ul asociației este „WE Serve” (Noi servim), iar proiectele LIONS Club Constanța s-au îndreptat, în cei 25 ani de activitate, cu precădere către domenii precum educația, tinerii, mediul, vârstnicii, dar și către problemele de vedere, deopotrivă la copii și la adulți, atât ca prevenție, cât și ca tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here