Hyundai dezvăluie noul model SUV Fuel Cell

0
4800


Hyundai a dezvăluit în avanpremieră noul SUV cu celulă de combustibil, înainte de prezentarea oficială programată pentru începutul anului viitor. Noul FCEV are la bază designul modelului concept prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2017. Lansarea celui de-al doilea vehicul pe bază de hidrogen contribuie la consolidarea poziției Hyundai de lider în ceea ce privește tehnologia fuel cell. În comparație cu predecesorul său, noul model furnizează 163 CP, are un randament sporit cu 20% și asigură o pornire la rece la temperaturi mai scăzute (-30 grade Celsius). Pentru mai multă eficiență, performanțele celulei de combustibil, consumul de hidrogen și componentele cheie au fost optimizate. Autovehiculul vizează o autonomie de aproximativ 800 km cu un plin de hidrogen (conform noului ciclu european de conducere – NEDC). 
Forma fluidă a caroseriei este inspirată de cursivitatea apei, singura substanță emisă. Aspectul futurist este completat de o serie de elemente aerodinamice. Mânerele retractabile ale ușilor și designul roților au fost concepute special pentru reducerea turbulențelor, contribuind la maximizarea eficienței aerodinamice. La interior, noul model dispune de sisteme avansate de tehnologie. Bordul încorporează comenzi intuitive și ergonomice. Habitaclul a fost proiectat în culori rafinate, inspirate de natură. Finisajul versatil este completat de un mix din piele și material textil, utilizat pentru tapițeria scaunelor.

Hyundai va prezența noul SUV pe hidrogen la începutul anului viitor în Coreea, iar apoi pe piețele nord-americane și europene. Compania va lua în considerare și extinderea disponibilității în regiunile cu potențial de creștere pentru vehiculele ecologice, cum ar fi China. Având în vedere cererea din ce în ce mai mare la nivel mondial, obiectivul echipei Hyundai este de a populariza vehiculele hibride, extinzând gama de SUV-uri și de a dezvolta variante 4WD și FR (tracțiune pe spate, motor față), pornind de la sistemul propriu patentat de punte motoare cu propulsor electric montat pe transmisie (TMED), care a fost conceput în 2011. Scopul Hyundai este, de asemenea, de a diversifica gama, de la vehicule electrice mici la cele premium, de clasă mare, cum ar fi Genesis. 
În acest sens sunt planificate:
 – Lansarea versiunii electrice a SUV-ului Kona, cu autonomie de 390 km, pentru prima jumătate a anului 2018
– Lansarea versiunii electrice a modelului Genesis pentru 2021
– Lansarea unui nou model electric, cu autonomie de 500 km, pentru distanțe lungi, după anul 2021

Hyundai va dezvolta prima configurație dedicată vehiculelor pur electrice, pentru a produce mai multe modele cu autonomie crescută. Această acțiune va fi concentrată pe îmbunătățirea eforturilor de cercetare-dezvoltare cu scopul de a îmbunătăți performanța și durabilitatea FCEV, pentru democratizarea tehnologiei, astfel încât această să poată fi aplicată și autoturismelor sedan mai mici. În plus, în al patrulea trimestru al anului curent, Hyundai va dezvălui un nou autobuz alimentat cu hidrogen.
Hyundai este primul constructor auto din lume care a introdus o linie de producție de serie pentru autovehiculele cu celule de combustibil pe bază de hidrogen. ix35 / Tucson Fuel Cell a devenit în anul 2013 primul autovehicul Fuel Cell produs în masă. Compania a demarat cercetarea în domeniul tehnologiei celulelor de combustibil în anul 1998, dezvoltând primul vehicul cu celulă de combustibil bazat pe SUV-ul Santa Fe, în cadrul unei colaborări cu CaFCP (Parteneriatul California pentru celulele de combustibil).  

Comunicat Hyundai Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here