Coadă la Serviciul de Pașapoarte; au fost depuse aproape 2.000 de cereri în două săptămâni

17
3166


Vrâncenii plecați la muncă peste hotare au făcut și anul acesta cozi la Serviciul Pașapoarte. În aproximativ două spăptămâni, au fost depuse aproape 2000 de solicitări, cele mai multe fiind pentru eliberarea pașapoartelor electronice. De altfel, șefa serviciului, subcomisar Simona Mădălina Maghiaru Dumitrache, s-a gândit din timp că va veni o astfel de perioadă și a propus un plan de măsuri care a fost aprobat de Instituția Prefectului, astfel încât cetățenii să fie mulțumiți și să nu mai fie nevoiți să stea la cozi interminabile. Pe lângă primirea documentelor la ghișeu pe baza bonurilor de ordine, niciun angajat nu și-a luat concediu luna aceasta și nici nu își va lua, iar programul de lucru cu publicul a fost prelungit zilnic cu două ore. Oamenii sunt mulțumiți de schimbările făcute și spun că anul acesta a fost mult mai bine decât în anii anteriori, când stăteau la cozi nesfârșite.
Vrâncenii plecați la muncă peste hotare s-au întors acasă și în această vară și au făcut cozi la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple. În aproximativ două săptămâni, angajații instituției au primit aproape 2.000 de solicitări de pașapoarte, cele mai multe dintre ele, peste 1.000, fiind pentru pașapoarte electronice. „În perioada 01.08-17.08.2017, la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Vrancea, au fost îregistrate un număr de 1.840 de solicitări de pașapoarte, din care: solicitări pașapoarte electronice – 1.256; solicitări pașapoarte temporare – 550; solicitări pașapoarte electronice pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate – 34. Precizăm faptul că, în perioada analizată, au fost eliberate cetățenilor solicitanți un număr de 1.362 de pașapoarte”, se arată într-o informare a Prefecturii Vrancea.
Åžefa Serviciului Pașapoarte, subcomisar Simona Mădălina Maghiaru Dumitrache, s-a gândit din timp la această perioadă, motiv pentru care la începutul acestei luni cetățenii au fost invitați, prin intermediul unei informări, ce a putut fi citită la avizierul Serviciului și pe pagina Instituției Prefectului Județului Vrancea, să-și analizeze situația și să-și depună documentele în timp util, astfel încât să nu mai fie problemele din alți ani. „Prin comunicatul nr. 3248/01.08.2017, cetățenii au fost invitați să își analizeze fiecare situația și să se prezinte din timp, pentru obținerea unui pașaport simplu electronic, valabil 5 ani (3 ani pentru solicitanții cu vârsta sub 12 ani), acest tip de pașaport putând fi livrat la domiciliu/reședință prin curierat — PRIORIPOST, în termen de până la 14 zile calendaristice. În acest fel se evită situațiile în care este necesar un document de călătorie într-un termen mai scurt decât cel de livrare. Trebuie cunoscut faptul că primirea documentelor la ghișeu se face cu bonuri de ordine, care se eliberează zilnic, în conformitate cu data la care s-a ajuns anterior, pe baza chitanței de achitare a taxei de emitere a pașaportului. Orice problemă specială se poate soluționa la ghișeul de informații al serviciului sau în audiență, la șeful serviciului, în cadrul programului destinat acestei acvități – miercuri și vineri în intervalul orar 11.00 – 13.00”, se mai arată în informarea Prefecturii Vrancea.

Fără concedii și program prelungit

    O altă măsură propusă de șefa Serviciului și aprobată de Prefectură este aceea că programul de lucru cu publicul s-a prelungit de luni până vineri cu două ore. În plus, în această perioadă, niciun angajat al instituției nu a plecat și nu pleacă în concediu.
Åžefa Serviciului a stabilit planul de măsuri, pe care l-a înaintat spre aprobare Instituției Prefectului, încă de la finele lunii iulie. „Pentru desfășurarea activității serviciului într-un climat cât mai civilizat, transparent și deservirea exemplară a publicului în perioada aglomerată, s-au dispus măsurile stabilite și aprobate de către conducerea Instituției Prefectului județul Vrancea, respectiv a Planului de măsuri nr. 3237/28.07.2017. Prin acest plan s-au stabilit următoarele: limitarea aprobării concediilor de odihnă în perioada 01.08-01.09.2017, astfel încât să se asigure desfășurarea optimă a activităților la nivelul serviciului; solicitarea în vederea aprobării de către conducerea Instituției Prefectului a prelungirii programului de lucru cu publicul cu două ore zilnic, cât și emiterea unui Ordin al Prefectului, în acest sens (Ordinul Prefectului jud. Vrancea nr. 198 din data de 4.08.2017); desfășurarea activității la nivelul serviciului, astfel încât îndeplinirea sarcinilor de serviciu la nivelul tuturor compartimentelor să se realizeze în condiții optime, cu respectarea cadrului legal și la termenele stabilite. De asemenea, respectarea deservirii publicului în ordinea bonurilor emise de sistemul electronic de distribuire a bonurilor de ordine tip tiketing, existent la nivelul serviciului; asigurarea deservirii populației cu informațiile ce cuprind documentele necesare eliberării pașapoartelor prin întocmirea de tichete și distribuirea acestora cetățenilor pentru o mai bună informare; solicitare către Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, în ceea ce privește repartizarea zilnică a unui jandarm, necesar în vederea asigurării unui climat optim în raport cu numărul mare de solicitanți din perioada menționată, zilnic de luni-vineri, în intervalul orar 8.00 -14.00”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii Vrancea.

Oamenii, mulțumiți de servicii

    Anul acesta, oamenii nu s-au mai plâns la fel de mult ca în anii anteriori. Asta pentru că nu mai sunt cozi atât de mari, care înainte se întindeau și pe trotuar. Anul acesta, nu au mai fost nevoiți să vină în fața serviciului cu noaptea-n cap pentru a fi printre primii. Acum, și dacă vin mai devreme, ei trebuie să aștepte până când vine ora pe care o au trecută pe bon. „Anul acesta a fost mai ușor. Am venit, am luat bon și la data și ora trecute pe el am venit și am intrat destul de repede. În urmă cu cinci ani, când mi-au făcut pașaport, am venit aici la 5 dimineața și am stat toată ziua. Sunt și acum mulți oameni, dar este mai bine”, ne-a spus un bărbat din comuna Vulturu.
    De aceeași părere este și o mămică din Focșani, pe care am găsit-o la Serviciul Pașapoarte împreună cu copilul de 7 ani, căruia trebuia să-i facă pașaport. „Am venit un pic mai devreme decât ora scrisă pe bon, dar acum este mult mai bine decât în anii anteriori, când nu se mai termina coada. Este o organizare mai bună și este bine că s-a făcut ceva, pentru că este greu să stai la coadă cu copilul ore în șir”, ne-a spus femeia.
    Ziua de miercuri a fost una foarte aglomerată, întrucât mulți dintre cei plecati peste hotare au venit în țară după data de 15 august, iar în ziua următoare au și început să-și rezolve treburile.

17 COMENTARII

 1. MESAJ PUBLIC transmis d-nei secretar al CJ Vrancea, Raluca Dan, in calitatea Domniei Sale de CETATEN FURAT al mun. Focsani; Stimata Doamna,In data de 18.08.2017,zi aniversara pentru mine, am postat pe blogul ulisegrosu.blogspot.com,”eseul”‘JUSTITIA SUBORDONATA REGIMULUI SECURIST POSTDECEMBRIST SI „DESTEPTAREA PROSTILOR””.In acest „eseu”DEMONSTREZ pe baza de hotarari de instanta si alte inscrisuri oficiale,modul in care”Sistemul din Provincia Europeana Vrancea”,pe care il consider un SISTEM de TIP MAFIOT-TRANSPARTINIC,copie fidela a Regimului Securist Postdecembrist de la nivel CENTRAL din Romania, si-a subordonat JUSTITIA pentru al legaliza JEFUIREA unei colectivitati,respectiv pe cetatenii mun.Focsani.Eu v-am rugat sa-l determinati pe primarul Cristi Misaila sa rezolve pe cale amiabila spetza prietenului meu,Bobitza,FURAT de pe un DOMENIU PRIVAT,dar am constatat ca primarul Cristi Misaila este adeptul principiului „una vorbim si alta fumam”.Acest lucru a rezultat din interviul dat de acesta d-nei Lenormanda Florentiu,cand a afirmat despre mine ca as fi un”petitionar profesionist”,este adevarat fara a-mi pronunta numele si MINTZIND FARA JENA,afirmand ca prietenul meu,Bobitza,a fost prins pe domeniul public.Desi in anul 2016,am fost in SILENZIO STAMPA am avut grija sa-l prind foarte bine cu „mana la crapatura”pe primarul Cristi Misaila,conditie in care Domnia Sa poate fi acuzat de TAINUIRE in spetza prejudiciului de circa 5 milioane de euro,rezultat in urma falselor procese CUP-ENET,dar si in spetza”INGINERIEI FINANCIARE”de la CUP.Focsani, prin care incepand cu anul 2000,se calculeaza GRESIT pretul la mc de apa si canal. In opinia mea, in acest moment sunt sanse FOARTE MARI ca primarul Cristi Misaila sa nu-si poat finaliza cei 4 ani de mandat. Anexez parerea postacului, „romania pitoreasca”-„Orasul arata ca majoritatea cetatenilor, este dupa chipul si asemanarea celor care l-au votat pe Bacinschi, si mai nou pe nevolnicul acesta de primar, care este depasit la toate capitolele. Nu-i vina lui ca a candidat, ci a pre?edintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan, care a propus un asemenea candidat si a celor care l-au votat. Aveti ce-ati votat, spalati-va pe cap cu el, sau rugati-l pe Oprisan sa preia fraiele, c? doar el ne-a pricopsit cu un economist. Economist primar – cea mai mare tampenie.-„COMENTARIUL 2”-„eseul”-‘JUSTITIA SUBORDONATA REGIMULUI SECURIST POSTDECEMBRIST SI „DESTEPTAREA PROSTILOR””

 2. @”orion”; Stimabile nu stiu daca mi-ai analizat „eseul”-„JUSTITIA SUBORDONATA REGIMULUI SECURIST POSTDECEMBRIST SI „DESTEPTAREA PROSTILOR””, postat ieri, 18.08.2017, pe blogul ulisegrosu.blogspot.com, dar cand vei face aceasta ai sa constati cat de mult te-ai inselat cand ai afirmat ca „nu reprezint niciun pericol, deoarece ceea cea am de spus spun pe blog”. In acest moment, asa cum ai sa constati cand imi vei citi „eseul”-„JUSTITIA SUBORDONATA REGIMULUI SECURIST POSTDECEMBRIST SI „DESTEPTAREA PROSTILOR””, „Sistemul din Provincia Europeana Vrancea este facut KO. „Eseul” postat ieri pe blogul ulisegrosu.blogspot.com are circa 50 de pagini cu anexe, iar daca imi vei citi si alte „eseuri” la care fac trimitere, trebuie sa ai dispozitia necesara ca sa te apuci de o astfel de lectura. PS Care crezi ca a fost suma care s-a platit ca in decizia nr. 1297 a ICCJ – Sec?ia de Contencios Administrativ si Fiscal, pronun?at? in dosarul nr. 405/91/2015, sa se constate ca am facut 10 ore din 34, cat era cursul de Pedagogie (anexa 12) si nu ca am absolvit cursul de Pedagogie pe care l-am facut in anul IV de facultate cu nota 10, asa cum rezulta clar din foaia matricola(anexa 13) ? NOTA: Ma refer la anexele „eseului”-„JUSTITIA SUBORDONATA REGIMULUI SECURIST POSTDECEMBRIST SI „DESTEPTAREA PROSTILOR””

 3. Ceo de la pasapoarte nu au voie in concediu deoarece vin toti terminatii…de ce nu si au schimbat pasaportul in tara unde sunt?sunt cetateni romani doar cu cetatenia deoarece impozite prea mari nu platesc pe aici.

 4. Maistre, ai uitat sa-ti iei lecitina! Si ti-am zis sa nu ramai fara medicamente in week-end! Sau le-ai luat cu „una mica”! Ce mare somitate ai ajuns, de faci trimitere la propria „opera”! Si sa impui sa te si citim! Esti „citit” de mult. Hai, ca se termina si canicula si poate incepi sa-ti revii. Iese si molanu nou, va fi altceva! Nebunaticule!

 5. @”Dorel” si „Nelu gramaticuu”; Puisorilor, urmare a comentariilor pe care le-ati facut, rezulta ca sunteti atat de OLIGO,, incat nu meritati sa stric pe voi cadoul pe care postacul „orion” mi l-a recomandat sa vi-l fac. Noapte buna !

 6. Passport la Ambasada intr-o Tara straina e f simplu!Problema e ca trebuie aplicatia facuta online Si nu se pricep!Manele stiu,Dar tehnica-i grea pt lopatari Si cleanarese.
  Faptul ca romanii platesc taxe in Tara undr se afla,e normal,chiar nu Mai au nevoie de nimic dintr-o Tara degradata din toate punctele .Oamenii cu functii acolo,nu vin sa-Si faca passport in Romania.Vine prostimea!
  Faptul ca stati Si platiti taxe in Romania,e normal,mancati mamaliga aici!
  Cei destepti nu fac asta!Prostimea!

 7. De ce nu vin si in alte luni daca nu vor sa stea la coada . Cand stau la coada in vama pe la unguri nu mai zic nimic stau cuminti in masinutze iar cand au intrat in tara totul le miroase in jur si au uitat de unde au plecat .

 8. Treaba cu concediile e putin de abuz. Cum vin vafanculistii in august in concediu, de ce nu isi pot lua si lucratorii concediu??? Si nu doar la pasapoarte! Cand vin urat-mirositorii astia, totul se da peste cap. Pana si limba romana sufera.

 9. Daca un lucrator si-a planificat concediul de odihna cu un an inainte pentru luna august a anului urmator este la limita legii sa ii ingradesti acest drept.Dar la noi se poate orice ,ce daca avem cadru legislativ ,daca asa se stabileste printr-un amarat de ordin de prefect….totul este ok.asteptam momentul cand cererile vor putea fi depuse si online pentru a se evita aglomeratia din august.

 10. MESAJ PUBLIC transmis d-nei secretar al CJ. Vrancea. Stimata doamna, nu-l bagati in seama pe ulise. El deviaza destul de des pentru ca uita sa-si ia medicamentele si din cauza asta uitati cati trebuie sa-l suportam. Incearca de fiecare data sa-si faca reclama la asa-zisele sale eseuri dar nu realizeaza ca nimeni nu i le citeste. Latra ca prostu mereu aceleasi prostii si le repeta cu obstinatie ca s-a saturat toata lumea de el. Chiar nu realizeaza ca este sarit de pe fix.

 11. Cand ne vin conationalii acasa toti trebuie sa stam la dispozitia lor-doar sunt oaspeti.De fiecare data cand revin nu-s multumiti de ceea ce gasesc, sunt dezamagiti de realizarile noastre de peste an, gasesc o tara nu tocmai ca afara , o tara care nu le place dar la care revin pentru parinti, rude sau pentru ca pot face un concediu mai ieftin si-si pot etala averea acumulata si manierele specifice celor mai putin instruiti. Ceilalti expati, cei cu educatie, maniere,etc., se intorc in tara in alte perioade ale anului, nu fac galagie, cozi, mofturi,reprosuri,ei nu uita de unde au plecat, ii respecta pe cei ramasi aici.Vin in tacere ,pleaca pe nesimtite.Cinste lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here