Protha a obținut marele trofeu la Gala Actorului Tânăr Amator

0
1675


În perioada 14/18 august 2017 s-a desfășurat la Teatrul Alexandru Davila din Pitești cea de a treia ediție a Galei Actorului Tânăr Amator. Gala a fost organizată de către Consiliul Județean Argeș, Primăria Pitești și Asociația Teatrul pentru Toți din Pitești.
    La această ediție a fost selectată să participe și Trupa de Teatru Protha cu spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” după Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Din distribuția spectacolului au făcut parte Valentina Mănăilă, Diana Apostu, Ella Tătaru, Georgiana Cociorbă, Raluca Isac, Diana Dragnea, Andrei Gheoca, Eduard Crucianu, Robert Grigoraș, Andrei Coroiu, Alexandru Stan, George Cristea, Ionuț Popa, Bogdan Alban și Ștefan Drăgan.
    Juriul festivalului a fost format din Mihaela Teleoacă, actor la Teatrul de Comedie București – președintele juriului, Alina Epingeac, critic de teatru, și Liviu Chițu, actor.
    Acesta a acordat trupei Protha Trofeul Festivalului pentru spectacolul prezentat. Premiul pentru interpretare rol principal masculin a fost acordat, pentru rolul Cristopher, lui Andrei Gheoca. Valentina Mănăilă și Diana Apostu au fost nominalizate la Premiul pentru interpretare rol secundar feminin, iar Eduard Crucianu a fost nominalizat la Premiul pentru interpretare rol secundar masculin.
    Acest trofeu este cel de-al doilea obținut la Gala Actorului Tânăr Amator, după cel acordat la ediția precedentă a festivalului.
    Participarea trupei la acest festival a fost posibilă ca urmare a sprijinului acordat de către primarul Iulian Nica și Primăria Panciu proiectului de promovare a educației non-formale, derulat de către Liceul Ioan Slavici Panciu, Casa de Cultură Panciu și Asociația Protha Panciu.
   
Cătălin Sfîrloagă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here