Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Parada costumelor, slujbă de pomenire și manifestări sportive și cultural-artistice la Zilele Comunei Vulturu


Locuitorii comunei Vulturu sunt invitați de autoritățile locale să participe la cea de-a cincea ediție a zilelor localității care se vor desfășura, sâmbătă și duminică, la  Căminul Cultural, dar și în Piața Agroalimentară din localitate. Festivitățile vor debuta sâmbătă, cu organizarea unor manifestări sportive pentru copii și tineret.
Duminică, manifestările vor debuta la ora 13.00 cu o slujbă de pomenire a eroilor, ce va avea loc la monumentul eroilor din centrul comunei. După acest moment, în jurul orei 13.30, va avea loc inaugurarea Școlii cu clasele I-VIII din Vulturu, reabilitată și modernizată cu fonduri guvernamentale. Lucrările de reabilitare a școlii au costat 1,1 milioane de lei. „În cadrul manifestărilor «Zilele comunei Vulturu» vom inaugura școala de centru, care a fost complet reabilitată și modernizată. Școala are 18 săli de clasă moderne, grupuri sanitare, o sală de sport modernă și complet utilată, dar și un teren de sport modern. Practic, din această toamnă copiii din Vulturu vor avea o școală de nivel european”, a declarat primarul comunei, Nicușor Păcuraru (FOTO). De această investiție vor beneficia 680 de copii din comuna Vulturu.
Manifestările vor continua cu întâlnirea cu fii satului, întâlnire ce va avea loc la căminul cultural din localitate. În cadrul acestei întâlniri, autoritățile locale vor premia toate cadrele didactice pensionate, în semn de respect față de contribuția avută de aceștia în formarea și dezvoltarea intelectuală a locuitorilor comunei.
Tot duminică, începând cu ora 16.00, va avea loc parada costumelor, la care sunt așteptați toți locuitorii comunei. Plecarea va avea loc din fața Primăriei Vulturu, participanții fiind însoțiți de fanfară, până la Piața agroalimentară, unde va avea loc un spectacol artistic susținut de ansamblurile folclorice „Plaiuri Vrâncene” din Vînători, „Spicul” din Siliștea, Brăila, „Cununița Satului” din Liești, județul Galați, „Tudorencele” din Salcia, județul Brăila, Teodor Damian, Vulturii Brass Band și „Rapsodia Vultureană”, ambele din Vulturu, dar și Ansamblul „Å¢ara Vrancei”. De la ora 18.00, pe scena amplasată în Piața Agroalimentară din Vulturu va urca renumitul artist Fuego, care va cânta și îi va încânta pe cei prezenți la manifestări. 
Primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, a precizat că organizarea acestor manifestări are rolul de a-i aduna la un loc pe toți locuitorii comunei, dar și pe cei care s-au născut aici, dar locuiesc în alte localități și reprezintă cu onoare și cu cinste comuna Vulturu. „Invit toți locuitorii comunei Vulturu să participe la aceste manifestări, care le sunt dedicate. De asemenea, îi invit pe vrânceni să vină și să petreacă o zi frumoasă alături de noi, la aceste manifestări. Zilele comunei Vulturu se află la a cincea ediție și reprezintă un bun prilej de întâlnire a locuitorilor comunei, dar și un bun prilej de întâlnire cu fiii satului, care în prezent au domiciliul în alte localități, dar care nu au uitat nici un moment comuna natală, pe care o reprezintă cu cinste în tot ceea ce fac”, a precizat primarul Nicușor Păcuraru.

Ansambluri înființate la inițiativa primarului Păcuraru

Puțini sunt cei care știu că Ansamblul „Rapsodia Vultureană” și Corul mixt „Åžtefan Andronic” au fost înființate la inițiativa primarului Nicușor Păcuraru.
Ansamblul „Rapsodia Vultureană” a fost înființat în octombrie 2012, iar de atunci a participat la emisiuni și s-a făcut remarcat la concursuri și festivaluri naționale și internaționale. Anul acesta, în luna aprilie, ansamblului „Rapsodia Vultureană” i s-a alăturat un număr de 60 membri noi, în prezent ansamblul numărând aproximativ 90 de membri, fiind singurul ansamblu de acest fel din județ.
Corul mixt „Åžtefan Andronic” luat ființă în iunie 2014, având în vedere valoarea educativă a muzicii corale, puterea acesteia de sensibilizare și culturalizare a publicului spectator. Dirijorul acestui cor este profesorul Dumitru Sandulachi, care, la solicitarea primarului Nicușor Păcuraru, a propus un repertoriu divers și atractiv, care să contribuie la educarea tinerilor și adulților pe plan cultural. În componența acestui cor sunt cadre didactice, medici, săteni, iubitori ai muzicii corale, care au dovedit o reală plăcere de a cânta, de a comunica prin intermediul muzicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?